Στην Ένωση Ασημίου είχε «καβατζώσει» το κλεμμένο αγροτικό για τη ζωοκλοπή 

Έμπαινε-έβγαινε ο 30χρονος με το κλειδί στο χέρι 

423

Στις εγκαταστάσεις της Αγροτικής Ένωσης Ασημίου, σε αποθήκη με τα σιλό των ζωοτροφών, έκρυβε επί μέρες, σύμφωνα με την Αστυνομία, το  κλεμμένο αγροτικό φορτηγάκι που χρησιμοποίησε για τη ζωοκλοπή στην περιοχή των Καμαρών ο 30χρονος από τις Ατσιπάδες.

Μάλιστα, μέσα από τις καταθέσεις αστυνομικών, προκύπτει ότι έμπαινε και έβγαινε σαν κύριος, με το κλειδί στο χέρι. Απογευματινές ώρες της 13ης Νοεμβρίου, αστυνομικοί που είχαν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση τις εγκαταστάσεις της Ένωσης, κατόπιν πληροφοριών που είχαν περιέλθει στη διάθεσή τους, είδαν τον 30χρονο να καταφθάνει στον χώρο, να ξεκλειδώνει την πόρτα της περίφραξης και στη συνέχεια την πόρτα της αποθήκη, να εισέρχεται στο εσωτερικό και να φεύγει ακολούθως με ένα λευκό φορτηγάκι.

Περιγράφεται ότι κινήθηκε μέσω του επαρχιακού οδικού δικτύου από Ατσιπάδες, Λαράνι, Πρεβελιανά, Μεγάλη Βρύση, Γέργερη, Ζαρό, Βορίζια και έφθασε στις Καμάρες, στο δρόμο προς Λοχριά, απ’ όπου και έκλεψε μαζί με τους συνεργούς του τα αιγοπρόβατα.

Στη συνέχεια πήρε τον δρόμο της επιστροφής, ακολουθώντας αντίστροφα την ίδια διαδρομή. Ξεφόρτωσαν τα ζώα σε περιφραγμένο λιόφυτο στην περιοχή των Ατσιπάδων, μαζί με τα μεταλλικά κιγκλιδώματα που είχαν χρησιμοποιηθεί στο φορτηγάκι για τη μεταφορά των αιγοπροβάτων. Αμέσως μετά ο 30χρονος επέστρεψε στον χώρο της Αγροτικής Ένωσης Ασημίου και μπήκε στην αποθήκη για να κρύψει και πάλι το φορτηγάκι. Τότε πια ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της ΕΚΑΜ Κρήτης και του Α.Τ. Αστερουσίων. Φέρεται μάλιστα να προσπάθησε να αντισταθεί με αποτέλεσμα όλοι μαζί να πέσουν στο έδαφος.

Στην κατάθεση του αστυνομικός αναφέρει χαρακτηριστικά:  «Το γεγονός ότι ο 30χρονος επέστρεψε και στάθμευσε το όχημα στον ίδιο χώρο και το ίδιο σημείο απ’ όπου το είχε αρχικά αναλάβει, καταδεικνύει με βεβαιότητα και πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο συγκεκριμένος χώρος προσέφερε σε αυτόν απόκρυψη και ασφάλεια. Καταδεικνύει επίσης ότι είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει μελλοντικά το ίδιο όχημα. Διευκρινίζω ότι η αποθήκη είναι κτήριο με μεταλλική πόρτα που κλειδώνει και δεν επιτρέπει την ορατότητα στο εσωτερικό της. Εξωτερικά αυτής υπάρχει αύλειος χώρος που είναι περιφραγμένος και διαθέτει καγκελόπορτα που κλειδώνει.

Στη δικογραφία  διατυπώνονται  υπόνοιες και ως προς την πιθανή εμπλοκή συγγενικού προσώπου του 30χρονου στην υπόθεση της ζωοκλοπής. Περιγράφεται η παρουσία ενός μαύρου αυτοκινήτου, μικρού όγκου, το οποίο προπορευόταν σταθερά του λευκού αγροτικού σε όλη τη διαδρομή και εκτιμάται ότι λειτουργούσε ως προπομπός. Αυτοκίνητο με παρόμοια χαρακτηριστικά διαθέτει στενός συγγενής του 30χρονου, στην οικία του οποίου επίσης έγινε έρευνα.  Αστυνομικοί δεν τον βρήκαν στο σπίτι, παρατήρησαν όμως ότι ο κινητήρας του αυτοκινήτου (τα χαρακτηριστικά του οποίου ταίριαζαν με το ύποπτο όχημα) ήταν ακόμα ζεστός. «Λαμβάνοντας υπόψη ότι αναζητούσαμε όχημα ίδιων χαρακτηριστικών, ήτοι αυτοκινήτου μικρού όγκου χρώματος μαύρου, πραγματοποιήσαμε τη μεταφορά του σε χώρο Αστυνομικής Υπηρεσίας προκειμένου να διασφαλιστεί και να πραγματοποιηθεί εξερεύνηση και φωτογράφιση του».

Ο 30χρονος, μετά την απολογία του χθες ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς και της καταβολής χρηματικής εγγύησης, ύψους 3.000 ευρώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει