Οι Τούρκοι ελπίζουν για τα αμερικανικά F-16

176

Οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και οι αμυντικές δαπάνες της Τουρκίας απασχόλησαν τη συνάντηση μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και του Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε συνάντηση με τον ομόλογό του της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της G20, στο Μπαλί της Ινδονησίας την Τρίτη, σύμφωνα με το γραφείο του αρχηγού του τουρκικού κράτους και με τηλεοπτικό υλικό που μετέδωσε το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, όπως μετέδωσε το Reuters.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, με έμφαση στα θέματα εμπορίου και ασφάλειας.

“Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή”, συνεχίζει η ανακοίνωση και αναφέρει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετέφερε στον Τούρκο ομόλογό του ότι η αμερικανική κυβέρνηση “θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Τουρκία στην προσπάθειά της να προμηθευτεί μαχητικά αεροσκάφη F-16”.

Ο Μπάιντεν είπε επίσης, σύμφωνα με την Άγκυρα, ότι η Τουρκία είναι σημαντικός παράγοντας στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην παράταση της συμφωνίας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για την παραγωγή σιτηρών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει