Ζωοκλοπή: Δεν είχε ανάδρομο Ερμή, είχε… ΕΛ.ΑΣ. 

Μπορεί να μην είχε ανάδρομο Ερμή, μπορεί να είχε γεμάτη ημισέληνο (μετά το «φεγγάρι του Κάστορα»), όμως τελικά δεν του… έφεξε του 30χρονου από το Μονοφάτσι και βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια, για μία ακόμα φορά.

Λίγες ώρες μετά τη διαπραχθείσα ζωοκλοπή από μάντρα στις Καμάρες και ενώ, σύμφωνα με τις Αρχές, επιχειρούσε να «καβατζώσει» το κλεμμένο αγροτικό στις αποθήκες Αγροτικού Συνεταιρισμού στο Μονοφάτσι, ο 30χρονος βρέθηκε τετ-α-τετ με αστυνομικούς της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ που τον περίμεναν… καρτερικά.

Άλλωστε, κρατάει  χρόνια αυτή η κολόνια, από τότε που ήταν ακόμα αμούστακο αγόρι.

Στον 30χρονο και σε τουλάχιστον δύο ακόμα συνεργούς του-δεν έχουν ταυτοποιηθεί-αποδίδεται η ζωοκλοπή 20 αιγοπροβάτων από τις Καμάρες.

Και πιάστηκε με το… κλειδί στη μίζα, σχεδόν επ’ αυτοφώρω. Είναι μάλιστα η δεύτερη παρόμοια περίπτωση μέσα σε ένα μήνα για το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων που χειρίστηκε την υπόθεση. Η κλοπή του αγροτικού οχήματος προ 15νθημέρου από τη λεωφόρο Κνωσού σήμανε «καμπανάκι» για την ΕΛ.ΑΣ, που έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση το όχημα.

Μετά τη ζωοκλοπή, τα ζώα αφέθηκαν σε περιφραγμένο λιόφυτο στην περιοχή των Ατσιπάδων και στη συνέχεια ο 30χρονος κινήθηκε για να κρύψει και πάλι το κλεμμένο όχημα στις αποθήκες του Αγροτικού Συνεταιρισμού. Και κάπου εκεί τελείωσε η ιστορία, με τους αστυνομικούς να τον συλλαμβάνουν.

Ο 30χρονος, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα σχετικά, καθώς είχε εμπλακεί και στην υπόθεση των πυροβολισμών στο Ασήμι, αντιμετωπίζει κακουργηματική κατηγορία και πήρε προθεσμία να απολογηθεί σήμερα στη β΄ ανακρίτρια Ηρακλείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει