«Το γεγονός» από τη Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου

149

Το γεγονός – L’Événement”,η  βραβευμένη στο φεστιβάλ Βενετίας κοινωνική  ταινία  θα προβληθεί  στις εβδομαδιαίες παρουσιάσεις  επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

Σήμετα  Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 9:30 το βράδυ, στο κινηματοθέατρο ‘RΕΧ’, προβάλλεται  μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, που απέσπασε σημαντικά βραβεία σε όλο τον κόσμο. Την σκηνοθεσία υπογράφει η Οντρέ Ντιγουάν και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Γαλλίδας συγγραφέας Ανί Ερνό.

Η ταινία είναι γαλλικής παραγωγής 2021, διάρκειας 120’  και τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει η πρωτοεμφανιζόμενη Αναμαρία Βαρτολομέι, που η συγκρατημένη αλλά μαγνητική ερμηνεία της απέσπασε πολλαπλά βραβεία ερμηνείας. Συμπρωταγωνιστούν οι:  Κέισι Μότετ Κλάιν, Πιό Μαρμάι, Σαντρίν Μπονέρ και Ανά Μουγκλαλίς.

Το γεγονός” βασίζεται σε προσωπικό βίωμα της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέως και ξεδιπλώνει με χαμηλότονο και συνάμα συγκλονιστικό τρόπο την «οδύσσεια» μιας νέας κοπέλας να απαλλαγεί από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, στην Γαλλία της δεκαετίας του ’60.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει