ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: Καλή και η επόμενη τουριστική χρονιά

516

Ενθαρρυντικά ήταν τα μηνύματα από την τουριστική έκθεση του Λονδίνου, ενώ σε καλούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προκρατήσεις για την Κρήτη και μάλιστα σε κάποια ξενοδοχεία είναι αυξημένες σε σχέση με το 2022.

Ο κ. Γιώργος Πελεκανάκης
Ο κ. Γιώργος Πελεκανάκης

Αυτό είπε στην “Π” ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης, επισημαίνοντας βέβαια ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν, καθώς είμαστε ακόμη στην αρχή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Ζαχαρία Χνάρη, η εταιρεία του οποίου διαχειρίζεται ξενοδοχεία, εντός και εκτός Κρήτης, με τα σημερινά δεδομένα, ο τουρισμός την ερχόμενη σεζόν 2023 θα πάει αρκετά καλά. Δεν θα κυμανθεί στα ύψη του 2022, αλλά θα είναι μία πολύ καλή χρονιά στα όρια του 2019.

Προβληματισμό φυσικά δημιουργούν οι ανατιμήσεις με τις αυξήσεις στις μεταφορές και τα ξενοδοχεία, όπως και στα κόστη της καθημερινότητας καθώς οι τουρίστες είναι πιθανόν να μειώσουν τον χρόνο των διακοπών τους.

Το στοίχημα της Κρήτης

Το μεγάλο στοίχημα για την Κρήτη είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Σε αυτό το μεγάλο διεθνές ραντεβού, περιφέρειες, δήμοι, ιδιώτες από την Ελλάδα έδωσαν βροντερό “παρών” στην WTM.

Ο κ. Ζαχαρίας Χνάρης
Ο κ. Ζαχαρίας Χνάρης

Ωστόσο πολλοί δήμοι, όπως ο  δήμος  Ρεθύμνης, δεν συμμετείχαν παρόλο που το Ρέθυμνο σφίζει από Άγγλους και Γερμανούς, που έρχονται την καλοκαιρινή περίοδο, διότι όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Τουρισμού δήμου Ρεθύμνης, Πέπη Μπιρλιράκη, οι στόχοι του δωδεκάμηνου τουρισμού περνούν κυρίως μέσα από εξειδικευμένες εκθέσεις και αγορές.

Το μεγάλο στοίχημα για το δήμο Ρεθύμνης και την Κρήτη είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου, από επισκέπτες που ταξιδεύουν και το χειμώνα. Μια τέτοια αγορά είναι η Γαλλία, η Αμερική, η μέση Ανατολή κλπ, εξηγεί η κυρία Μπιρλιράκη. Έτσι φέτος το Ρέθυμνο βρίσκεται ήδη σε τουριστική έκθεση στις ΗΠΑ, ετοιμάζει βαλίτσες για έκθεση στη Μέση Ανατολή το επόμενο διάστημα, ενώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο δήμος Ρεθύμνης συμμετείχε δυναμικά στη σημαντικότερη διεθνή τουριστική έκθεση.

Που ξεχωρίσαμε

Στο πλαίσιο της έκθεσης η Κρήτη ψηφίστηκε ως ο προορισμός διακοπών με τις καλύτερες παραλίες και τα Χανιά, ο καλύτερος γαστρονομικός προορισμός, από τους Βρετανούς τουρ οπερέιτορς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει