Σκληρή απάντηση από την Ελλάδα

«Η Ελλάδα φυλάσσει πάρα πολύ καλά τα σύνορά της και κανένας δεν μπορεί να μπει παράνομα στη χώρα, άρα δεν θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφος της».

Αυτή ήταν η ηχηρή απάντηση του Έλληνα υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου απέναντι στο παραλυρηματικό κρεσέντο Σοϊλού.

«Έχουμε ήδη εκφράσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό και το τουρκικό κράτος, καταδικάζοντας την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος για να προσθέσει πως «είμαστε από θέση αρχών ενάντια σε κάθε τρομοκρατική πράξη».

Οι δηλώσεις θεωρήθηκε ότι αποτελούν ξεκάθαρη απάντηση στον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος και ανέφερε ότι η γυναίκα που συνελήφθη για την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη θα διέφευγε στην Ελλάδα.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι έχουμε ήδη εκφράσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό και το τουρκικό κράτος, καταδικάζοντας με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, που είχε ως αποτέλεσμα δυστυχώς να σκοτωθούν και να τραυματιστούν άνθρωποι», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε με έμφαση: «Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, η Ελληνική Δημοκρατία, είναι από θέση αρχών ενάντια σε κάθε τρομοκρατική πράξη, όπου και να συμβαίνει και εναντίον οποιουδήποτε στρέφεται. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω -ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών το γνωρίζει αυτό- ότι η Ελλάδα φυλάσσει πάρα πολύ καλά τα σύνορα της και κανένας δεν μπορεί να μπει παράνομα στη χώρα, άρα η Ελλάδα ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφος της.

Αυτή θέλω να είναι μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Γι’ αυτό άλλωστε κάθε βράδυ αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη πίεση στα σύνορα μας, την οποία αντιμετωπίζουμε με πρακτικό και αποτελεσματικό τρόπο ως Ελληνική Αστυνομία».

Και ολοκληρώνοντας τόνισε: «Οι γείτονές μας το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, ότι από τον Φλεβάρη – Μάρτη του 2020 μέχρι τις μέρες μας, οι παράτυποι μετανάστες που έρχονται με οργανωμένο τρόπο ως ασύμμετρη απειλή αντιμετωπίζονται με αποτελεσματικό τρόπο και πάντοτε με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει