Προσφέρουν χαρά!

142

Με τη φράση «δίνουμε το ελάχιστο με τη μουσική μας και παίρνουμε τα χαμόγελα των παιδιών που είναι το πιο όμορφο δώρο ψυχής», ο 20χρονος Χρήστος Κατσίδης μιλά για τη δράση εθελοντισμού, στην οποία συμμετέχει.

Ο Χρήστος, απόφοιτος του Μουσικού σχολείου Ηρακλείου, σπουδάζει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην Άρτα.

Παίζει πιάνο και κανονάκι, η μουσική είναι η μεγάλη του αγάπη, όμως, και η προσφορά έχει κατακτήσει την καρδιά του.

Ο Χρήστος Κατσίδης
Ο Χρήστος Κατσίδης

Η αρχή έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο, τότε έπαιξε για πρώτη φορά μουσική στο Κέντρο ΑμεΑ «Αγία Θεοδώρα».

Πλέον, μαζί με ακόμα δύο συμφοιτητές του κρατούν μουσική συντροφιά στα μέλη του Κέντρου. Ο ίδιος παίζει πιάνο, τον ακολουθεί η Χαριτίνα Ανδριανοπούλου, από τη Σπάρτη, στο τραγούδι και ο Κώστας Κωνσταντάκης, από τον Πειραιά, στο μπουζούκι.

Ο Χρήστος αναφέρει πως ο εθελοντισμός είναι κάτι που ήθελε να κάνει από παλιά. Από το Λύκειο σκεφτόταν να ασχοληθεί με την ειδική αγωγή, θέλει να συνδυάσει τη μουσική με την προσφορά.

Βλέπει πως τα μέλη του κέντρου ηρεμούν, χαλαρώνουν με τη μουσική, χορεύουν, τους δίνει ενέργεια και αισιοδοξία. Ο ίδιος και οι δύο φίλοι του χαίρονται κι εκείνοι, «ο στόχος μας ήταν αυτός από την αρχή, να κάνουμε κάτι με ανιδιοτέλεια που θα δίνει χαρά».

Όταν τελειώσει τις σπουδές του, θέλει να ασχοληθεί με την Ψυχολογία, να βοηθάει κόσμο μέσα από τη μουσική. «Να προσφέρω χαρά είναι κάτι που με γεμίζει», αναφέρει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει