Νέα ερώτηση από τον Τσίπρα

Με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις στην υπόθεση των υποκλοπών, ο Αλέξης Τσίπρας επανακαταθέτει, στην ουσία, την επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό που είχε καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στην ερώτηση με θέμα «Δεσμεύεστε ότι κανένας υπουργός και μέλος της κυβέρνησης που παρακολουθούνταν από το predator δεν παρακολουθούνταν κι από την ΕΥΠ» απευθύνει δύο συγκεκριμένα ερωτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

  1. «Μπορείτε να δεσμευθείτε ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ότι κανένας υπουργός της κυβέρνησής σας, κανένας γενικός γραμματέας, βουλευτής ή ευρωβουλευτής και κανένας δημοσιογράφος από τις λίστες που έχουν δημοσιευθεί, δεν είχε, παράλληλα με το παράνομο λογισμικό predator, τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ με τη “νόμιμη” διαδικασία της επισύνδεσης κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, όπως είχε συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Θανάση Κουκάκη;
  2. Σκοπεύετε να ζητήσετε τη συγκατάθεση των υπουργών κι άλλων μελών της κυβέρνησής σας που εμπεριέχονται στη λίστα των φερόμενων ως στόχων του predator, προκειμένου να καλέσετε άμεσα την ΑΔΑΕ να διεξάγει έρευνα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ώστε να διαλευκανθεί αν πράγματι υπήρξε κάποιος εξ’ αυτών που ήταν και σε διαδικασία “επίσημης” επισύνδεσης από την ΕΥΠ»;

Στο μεταξύ, σκληρή κριτική ασκεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το ζήτημα των υποκλοπών και το Predator.

Σε ανακοίνωσή του μάλιστα αναφέρει ότι «εδώ και δύο εβδομάδες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και αρνείται να απαντήσει στη Βουλή στις επίκαιρες ερωτήσεις του κ. Τσίπρα για το κατά πόσο υπάρχουν πρόσωπα και υπουργοί του που εκτός από το Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και στην κάλυψη του πρωθυπουργού δια μέσου του κυβερνητικού εκπροσώπου κάνοντας σαφές ότι ο κ. Οικονόμου δεν διέψευσε ότι μπορεί υπουργοί του να παρακολουθούνταν και με επίσημη επισύνδεση από την ΕΥΠ εκτός από το κακόβουλο λογισμικό. Ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός, που πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής του, δήθεν δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος παρακολουθείται, ακόμα και αν αυτό αφορά υπουργούς της κυβέρνησης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει