Γ. Αναστασάκης: «Θέτουμε στο τραπέζι και την καθολική απαγόρευση διέλευσης οχημάτων στη ζώνη ανάπλασης»

«Η αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης της Παλιάς Πόλης προέκυψε από το γεγονός ότι η υφιστάμενη μελέτη δεν είχε εφαρμοστεί και σε αυτή  δεν είχαν ληφθεί υπόψη οι πραγματικές συνθήκες και ζητήματα που προέκυψαν στην πορεία,  ενώ την ίδια στιγμή η πόλη άλλαζε».

Αυτό τόνισε χθες ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης, η θέση της δημοτικής Αρχής ήταν ανέκαθεν – και με κόστος αυτό – ότι το κέντρο πρέπει να το προστατεύσουμε, να έχει όσο το δυνατόν μικρότερη κυκλοφορία και να συγκεράσουμε διάφορους παράγοντες όπως για παράδειγμα το  να είναι το Ηράκλειο τουριστικός προορισμός (κάτι που το 2014 ήταν… ανέκδοτο), αλλά πια το έχουμε εμπεδώσει. Πρόσθεσε ότι βασικό ζητούμενο είναι να κρατήσουμε στην Παλιά Πόλη τους μόνιμους κατοίκους, διατηρώντας την ποιότητα ζωής τους, με δεδομένο όμως το γεγονός ότι και εκείνοι από την πλευρά τους, πρέπει να κάνουν παραχωρήσεις.

Ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι παράλληλα με τη μελέτη, τίθεται επί τάπητος και η καθολική απαγόρευση διέλευσης οχημάτων στο κέντρο, ώστε από τη συμβολή της οδού Χατζημιχάλη Γιάνναρη με την οδό Σμύρνης να μην επιτρέπεται η πρόσβαση σε κανένα όχημα, δηλαδή να εφαρμοστεί πλήρης αποκλεισμός του κέντρου και πλήρης πεζοδρόμηση και του ίδιου του “σταυρού” της πόλης. Ακόμα πρόσθεσε ότι η μελέτη συζητήθηκε επί μήνες στην Επιτροπή Κυκλοφορίας και μάλιστα εγκρίθηκε ομόφωνα πλην του Σωματείου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Χώρων Στάθμευσης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει