ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΣΚΗ: «Ο Βαφτιστικός»… ξανάρχεται

Ο Βαφτιστικός του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, η δημοφιλέστερη ελληνική οπερέτα, σε διασκευή, μετά την επιτυχημένη του πρεμιέρα στο ΠΣΚΗ τον Μάιο του 2022, σε σκηνοθεσία και χορογραφία του Πέτρου Γάλλια, με τη σύμπραξη της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών και του Χορωδιακού Συνόλου Ηρακλείου και πλειάδας δημοφιλών λυρικών πρωταγωνιστών, συνεχίζει τη διαδρομή του στο ΠΣΚΗ.

Δύο ακόμα παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 19 και την  Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού».

Πρόκειται για ένα έργο με συναρπαστική θεατρική πλοκή και ιδιαίτερα δημοφιλή τραγούδια, που αγαπήθηκαν πολύ και έμειναν ανεξίτηλα στην ιστορία της ελληνικής οπερέτας, όπως «Η καρδιά μου πονεί για σας», «Στο στόμα γλυκά φίλησέ με», «Τον παλιό εκείνο τον καιρό», «Ψηλά στο Μέτωπο» κ.ά. Πρόκειται όμως και για την πιο διαχρονική ελληνική οπερέτα στην ιστορία του είδους, αφού σχεδόν κατάφερε να σταθεί στην κορυφή, ανάμεσα σε όλες τις νεοελληνικές οπερέτες που έχουν γραφτεί και ανέβει στις εγχώριες σκηνές. Το λιμπρέτο του Βαφτιστικού υπογράφει ο ίδιος ο συνθέτης, και χρονικά η οπερέτα εντάσσεται στην πρώτη δημιουργική περίοδο του Σακελλαρίδη, η οποία χαρακτηρίζεται από τη σύνδεσή του με τα ευρωπαϊκά, ειδικότερα τα βιεννέζικα, πρότυπα της οπερετικής παραγωγής.

 Συντελεστές:

Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Πρωτόπαπας

Σύνθεση – Λιμπρέτο: Θεόφραστος Σακελλαρίδης

Διασκευή – Σκηνοθεσία – Χορογραφία – Σκηνικά

Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας

Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

 Διανομή:

Βιβίκα: Μαρία Κόκκα

Χαρμίδης: Αντώνης Κορωναίος

Ζαχαρούλης: Σταμάτης Μπερής

Κική: Ελένη Δάβου

Συνταγματάρχης: Άγγελος Χονδρογιάννης

Κορτάσης: Αναστάσιος Στέλλας

Χορωδιακό Σύνολο Ηρακλείου

Διεύθυνση χορωδίας: Γιάννης Κιαγιαδάκης

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα, εδώ: https://bit.ly/3qWUXTO

 Προπώληση Εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 30, 22 και 15€ (γενική είσοδος) και 12 και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) συνεχίζεται και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:

  • Το Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00, τηλ. 2813409247).
  • Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/3dtSZaB
  • Το ΠΣΚΗ, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης.

 Πακέτο εισιτηρίων

Από την καλλιτεχνική περίοδο 2022/23, το ΠΣΚΗ δίνει την δυνατότητα στους θεατές να προμηθευτούν συνδρομητικά πακέτα εισιτηρίων, επωφελούμενοι έκπτωσης έως και 20% επί των αρχικών τιμών. Τα συνδρομητικά πακέτα και τις εκπτώσεις αναλυτικά, μπορείτε να τα δείτε ακολουθώντας τον σύνδε-σμο: https://bit.ly/3qnaYlQ

 Δωρεάν στάθμευση

Για τους θεατές των εκδηλώσεων υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης στο υπόγειο πάρκινγκ του ΠΣΚΗ, κατά τη διάρκεια κάθε εκδήλωσης.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2022/23, εδώ: https://www.cccc.gr/ gr/events

Video μπορείτε να πάρετε από εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=G-h0jivs-4Y&feature=emb_title

Μπορεί επίσης να σας αρέσει