ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Είναι στιχάκια της οργής πάνω σε τοίχο της Βουλής

Παρακολουθώντας από το πέταλο των μετριοπαθών τον εμφύλιο Μαρινάκη-Μητσοτάκη, πολύ φοβάμαι ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, που έχει επενδύσει – μεγαλουργήσει και στη στιχουργική, θα ζήλευε ένα τραγούδι, που δεν έχει γράψει ο ίδιος.

Φυσικά και πρόκειται για το «σφύριξα και έληξες», το οποίο και θα αφιέρωνε στον πρωθυπουργό, που μέρες τώρα έχει πάψει ν’ απολαμβάνει την ασυλία και το λιβάνισμα των μέσων της Alter Ego Media.

Προφανώς και το πέναλτι της Λεωφόρου ήταν μόνο η αφορμή, που έψαχνε να ξεσπαθώσει (από το Σπάθας) το λιμάνι κατά του Μαξίμου.

«Στα λιμάνια ανάψανε φωτιές» που τραγουδά και η λαϊκή μούσα του προέδρου, Νατάσα Θεοδωρίδου. Οι φωτιές για την ακρίβεια ξεκίνησαν από το «Απόστολος Νικολαΐδης» με τη λήξη του ντέρμπυ και τη δήλωση που διάβασε από το κινητό του ο Γιάννης Βρέντζος, συνδέοντας το «φασιστικό παρακράτος του ποδοσφαίρου» με τον ανιψιό στο Μαξίμου και εργολάβο των υποκλοπών με το πέναλτι που σφύριξε ένας Δανός διαιτητής με την υπόδειξη του VAR στο 96΄και όποιος αντέξει!

Ο Μητσοτάκης απάντησε του τύπου: «Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από επιχειρηματίες και προέδρους ομάδων, που θέλουν να περάσει το δικό τους» και στην ουσία άναψε ο πόλεμος πάρτε πρώτη σφαίρα… Ο Μαρινάκης ανταπάντησε αλλά έκανε το πέναλτι γαργάρα! Ούτε καν να πει για την τιμή των όπλων «ανατροπή και πέναλτι, ήταν μόνο στην γκόμενα απέναντι»!

Γαργάρα επίσης έγινε και η αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα, καθώς η προσωπική- πάντα- εισήγηση του Βρέντζου, υπέστη ήττα βαριά με 8-2 στο Δ.Σ. της Ποδοσφαιρικής Ανωνύμου Εταιρίας. «Δεν είμαστε για άμυνες τη σήμερον ημέρα, οι παίκτες καθαρίζουνε και κάντε όλοι πέρα…» όπως λένε και οι στίχοι της «ανατροπής και πέναλτι».

Μπορεί επικοινωνιακά να έχασε ο Ολυμπιακός με το τουρλουμπούκι που προκλήθηκε μετά το ντέρμπι, αλλά όπως άδει και η Πέγκυ Ζήνα «της ζωής μας τα μετάλλια και τα κύπελλα θα μετρήσουμε αγάπη μου». Και στο μέτρημα ο Θρύλος υπερέχει όλων.

Η αίσθηση των πάντων είναι ότι ο Μαρινάκης είναι σε… Έξαψη! Και με το δίκιο, το καραδίκιο του, όπως θα έλεγε και ο ίδιος, καθώς το ομώνυμο τραγούδι είναι δικό του και το έγραψε για τη Νατάσα. «Έξαψη παθαίνω όταν σε βλέπω, γίνεσαι αθόρυβη κραυγή». Αν πιστέψουμε το site Κουρτάκη, ο Μαρινάκης επισκέφτηκε μια μέρα πριν τον αγώνα, το Μαξίμου. Και φυσικά όχι για να ζητήσει από τον Μητσοτάκη την εύνοια του Σκανδιναβού διαιτητή. Απλώς, ήθελε να του μεταφέρει μια… αθόρυβη κραυγή!

Το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ μια εβδομάδα νωρίτερα, με υδραυλική κίνηση που θα ζήλευε και ο Χάμες, είχαν αλλάξει ρότα στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Δεν έχει διευκρινιστεί αν γνώριζαν ήδη πως και ο Μαρινάκης είχε τεθεί υπό παρακολούθηση.

Η αιτία πάντως του καβγά των δύο θιασωτών του φιλελευθερισμού, έχει άλλο μπαγκράουντ, πέρα από το ποδόσφαιρο και τους «κοριούς». Ο Τριανταφυλλόπουλος, που όμως είναι πολέμιος του Μαρινάκη οπότε κρατείστε και μικρό καλάθι(… του νοικοκυριού), έγραψε πως ο Μαρινάκης στράβωσε επειδή εταιρία του δεν πήρε τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, η οποία, λέει, δόθηκε στον Βαρδινογιάννη. Αν είναι έτσι εδώ κολλάει ταμάμ ο στίχος, που τραγουδά η Νατάσα (ποιά άλλη;): «… και έβριζα και φώναζα κοίτα τι απέμεινε, μια αγάπη θρύψαλα και συντρίμμια έγινε, το πρωί τα μάζεψε ένα σκουπιδιάρικο και έβριζα και φώναζα είναι κρίμα και άδικο…»!

Μια δεύτερη εκδοχή, που κυκλοφορεί στην πιάτσα είναι ότι ο Μαρινάκης χολώθηκε, λέει, με τις σεισμικές έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου στα μέρη μας, καθώς τα δικά του συμφέροντα είναι στο LNG (Φυσικό Υγροποιημένο Αέριο) που μεταφέρει με τα υγραεριόπλοιά του.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μαρινάκης πέρασε στην αντεπίθεση και κήρυξε το δικό του… ανένδοτο. «Δεν με νοιάζει τι θα πούνε φίλαθλοι διαιτητές, στο παιχνίδι το δικό μου, δεν χωράνε οι ντροπές…»!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει