Σε δίκη ο θείος και ανάδοχος για ασελγείς πράξεις σε 11χρονη

Εκείνος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ συγκινεί η ιστορία του παιδιού

Για αύριο έχει προσδιοριστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά στην τραγική ιστορία 11χρονου κοριτσιού από χωριό της Κρήτης,  το οποίο φέρεται, με βάση τα όσα εκμυστηρεύθηκε στη δασκάλα φυσικής αγωγής αλλά και σύμφωνα με κάποιες σημειώσεις και ζωγραφιές, να ζούσε  άσχημα κοντά στο 58χρονο θείο του, τον άνθρωπο που ανέλαβε να το μεγαλώσει από νεογέννητο. Πιο συγκεκριμένα καταγγέλλονται ασελγείς πράξεις και άσκηση σωματικής βίας.

Όπως είχε τότε  γίνει γνωστό,  το κοριτσάκι είχε χάσει  τον πατέρα του λίγες ημέρες μετά τη γέννηση του. Η μητέρα του αντιμετώπιζε τους δικούς της δαίμονες και δεν ήταν σε θέση να το μεγαλώσει με ασφάλεια. Η γιαγιά, μία ηλικιωμένη γυναίκα του χωριού, με τα δικά της βάσανα και προβλήματα, παρά την αγάπη της για το παιδί, δεν είχε τη μπόρεση να το μεγαλώσει.

Έτσι βρέθηκε ο θείος να αναλάβει την επιμέλεια της ανιψιάς του, την οποία πήρε στο σπίτι του και τη μεγάλωνε μαζί με τα δικά του παιδιά. Όταν εκείνος χώρισε, έμεινε μόνος με το κοριτσάκι, σε ένα μικρό παράπηγμα, στο εσωτερικό της επιχείρησης που διατηρούσε.

Το 2019, όπως έγινε γνωστό, είχαν φθάσει στην κοινωνική υπηρεσία κάποιες ανώνυμες καταγγελίες που ανέφεραν ότι το παιδί διαβιούσε σε ακατάλληλες συνθήκες. Έγιναν συστάσεις στον ανάδοχο πατέρα και επισημάνθηκε ότι έπρεπε να βρεθεί κατάλληλη κατοικία.

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι το παιδί δεν παρακολουθούσε τα  διαδικτυακά μαθήματα γιατί ήταν χαλασμένος ο υπολογιστής και  ενημερωνόταν για τα μαθήματα από συμμαθητές… Είχε ελάχιστες σχέσεις με παιδιά της ηλικίας της και τον περισσότερο χρόνο τον περνούσε  μέσα στο κατάλυμα… Δεν είχε εξωσχολικές δραστηριότητες…

Η κοινωνική υπηρεσία είχε θεωρήσει, από την έρευνα που είχε διενεργήσει,  ότι ο ανάδοχος πατέρας νοιαζόταν και αγαπούσε  την 11χρονη, αξιολογώντας όμως κάποιες άλλες καταστάσεις και συμπεριφορές υποδείκνυε τη διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης προκειμένου να εκτιμηθεί αρμοδίως αν πίσω από την συμπεριφορά του υπάρχει κάποια ψυχοπαθολογία που να συνδέεται με τη χρήση αλκοόλ ή και την επικινδυνότητα που μπορεί να απορρέει από αυτήν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 58χρονος, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, αρνείται με σθένος τις αποδιδόμενες κατηγορίες, ενώ το κοριτσάκι έχει μεταφερθεί από τότε σε δομή εκτός Κρήτης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει