ΜΑΚΕΛΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Πίσω από τη μαύρη μαντήλα κρυβόταν η τρομοκράτισσα

Τουλάχιστον έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη

Τη μυστηριώδη γυναίκα με τη μαύρη μαντίλα που σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν  συνδέεται με τη φονική έκρηξη στο πιο τουριστικό σημείο της Κωνσταντινούπολης, αναζητούν οι Αρχές της γειτονικής χώρας που βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Μάλιστα, μέσα από κάμερες ασφαλείας, έχουν δοθεί στη δημοσιότητα στιγμιότυπα από τις κινήσεις της. Ο Τούρκος πρόεδρος  έσπευσε να μιλήσει για επίθεση με «οσμή τρομοκρατίας» με βάση τα πρώτα στοιχεία. Η μυστηριώδης γυναίκα φέρεται να αφήνει μία τσάντα σε πεζόδρομο και λίγο αργότερα να σημειώνεται η έκρηξη.

Η επίθεση που σκόρπισε το θάνατο και τον πανικό σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες μπροστά από κατάστημα στη Μεγάλη Οδό του Πέρα (Ιστικλάλ), το πλέον τουριστικό σημείο της Κωνσταντινούπολης, πολύ κοντά στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του ελληνικού προξενείου της Πόλης.

Οι τελευταίες πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον έξι νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει από την στιγμή της έκρηξης είναι σοκαριστικά, ενώ δείχνουν ότι οι δρόμοι ήταν γεμάτοι από κόσμο. Άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, ουρλιάζοντας, ενώ κάποιοι πιο ψύχραιμοι προσπαθούν  να βοηθήσουν τους τραυματίες. Στο σημείο σπεύδουν περιπολικά και ασθενοφόρα.

«Εύχομαι το έλεος του Θεού στους πολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους στη βομβιστική επίθεση στην οδό Ιστικλάλ. Οι προσπάθειες να νικήσουν την Τουρκία και το τουρκικό έθνος μέσω της τρομοκρατίας θα αποτύχουν σήμερα, όπως και στο παρελθόν, όπως θα αποτύχουν ξανά στο μέλλον», δήλωσε  ο Τούρκος πρόεδρος.

Να σημειωθεί ότι απαγορεύτηκε η αναμετάδοση ειδήσεων σχετικά με το περιστατικό, ενώ περιορίστηκε η λειτουργία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν ανακοίνωσε ότι όλοι οι κρατικοί θεσμοί και οργανισμοί διεξάγουν ταχεία, σχολαστική και αποτελεσματική έρευνα σχετικά με την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

Στη γραπτή του ανακοίνωση ο Αλτούν ανέφερε ότι επιβλήθηκε απαγόρευση δημοσίευσης με επιστολή του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού σχετικά με την έκρηξη. Τονίζοντας ότι η απαγόρευση μετάδοσης ειδήσεων έγινε για να αποτραπούν δημοσιεύσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν φόβο, πανικό και αναταραχή στην κοινωνία και που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς των τρομοκρατικών οργανώσεων. «Σε αυτή τη διαδικασία, καλούμε τα ΜΜΕ να είναι υπεύθυνα, να μην βασίζονται σε περιεχόμενο παραπληροφόρησης που προέρχεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να λαμβάνουν ως βάση τις δηλώσεις  των αρμοδίων αρχών» είπε.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών  σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων, ενώ εξέφρασε  ειλικρινή συλλυπητήρια στην Τουρκική κυβέρνηση, καταδικάζοντας απερίφραστα την τρομοκρατία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει