Ο «MAESTRO» ΜΑΣ ΞΑΝΑΓΥΡΝΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ: Στους Παξούς με οικοδέσποινα τη μητέρα του Χ. Παπακαλιάτη, που μίλησε για πρώτη φορά στην «Π»

...Και μας ξενάγησε στο πατρικό της οικογένειας

6,372

Στους Παξούς όπου έχει περάσει  τόσα ξέγνοιαστα παιδικά καλοκαίρια, εκεί που γυρίστηκε και η νέα του σειρά «Maestro», η οποία προβάλλεται  από το Mega, είχαμε γνωρίσει πριν λίγα χρόνια την μητέρα  του Χριστόφορου Παπακαλιάτη κ. Βίλλυ Μαλάμη. Δραστηριοποιείται στον τουρισμό, διατηρεί έναν πολύ όμορφο ξενώνα και περνάει τις μισές μέρες του χρόνου στο νησί.

Στον δροσερό κήπο του  πατρικού  σπιτιού της οικογένειας από το 1780  κι έχοντας στην παρέα μας την γιαγιά του, μας πρόσφερε παγωμένο  λευκό κρασί και μιλήσαμε για τον Χριστόφορο, την ζωή στο νησί, αλλά και την Κρήτη και τους Κρητικούς, που «είναι άνθρωποι στους οποίους μπορείς να βασιστείς…».

«Ερχόμασταν με τα παιδιά εδώ, τον Φίλιππο και τον Χριστόφορο, τα καλοκαίρια. Έπαιζαν, έτρεχαν, κολυμπούσαν. Έκαναν τις διακοπές που λατρεύουν όλα τα μικρά παιδιά. Μέναμε λίγες εβδομάδες  και φεύγαμε. Κάποια στιγμή αποφάσισα να κάνω κάτι επαγγελματικό στους Παξούς γιατί έβλεπα το μέλλον»  είπε στην «Π» η κ.Μαλάμη.

Ο ξενώνας με θέα “καρτ- ποστάλ”
Ο ξενώνας με θέα “καρτ- ποστάλ”

Με αισθητική… σίριαλ Παπακαλιάτη

«Πούλησα την εταιρεία που είχα στην Αθήνα ως αντιπρόσωπος υφασμάτων,  έβγαλα άδεια λειτουργίας καταλυμάτων στο νησί το 1995 και  ποτέ δεν το μετάνιωσα». Τα πρώτα ενοικιαζόμενα λειτούργησαν σε τμήμα του  σπιτιού και στη συνέχεια άνοιξε το 2000 ο ξενώνας, με θέα το λιμάνι του Γαΐου και εξαιρετική αισθητική που θυμίζει… σίριαλ Παπακαλιάτη. Άλλωστε στο πανέμορφο αυτό νησί έχουν γίνει πολλά γυρίσματα, ενώ ηθοποιοί έχουν φιλοξενηθεί  και έχουν γιορτάσει την ολοκλήρωση των γυρισμάτων με πάρτι στις γεμάτες λουλούδια και μποκαμβίλιες βεράντες του πατρικού της.

Γεμάτες λουλούδια οι βεράντες του πατρικού
Γεμάτες λουλούδια οι βεράντες του πατρικού

«Όλοι είμαστε δεμένοι μ’ αυτόν τον χώρο, όλοι στην οικογένεια το αγαπάμε αυτό το νησί» μας είπε η κ. Μαλάμη, η οποία μας ξενάγησε στο καλόγουστο παραδοσιακό δίπατο σπίτι με τα κεραμίδια, που σου μεταδίδει την ζεστασιά των ανθρώπων που το κατοικούν.

Η γιαγιά για τον Χριστόφορο

Στην παρέα μας και η γιαγιά του Χριστόφορου και του Φίλιππου και μητέρα της Βίλλυς Μαλάμη που μπορεί να ζει στην Αθήνα, αλλά το επισκέπτεται τα καλοκαίρια.

Εικόνες από το παρελθόν στο παραδοσιακό σπίτι της προγιαγιάς του Χ. Παπακαλιάτη
Εικόνες από το παρελθόν στο παραδοσιακό σπίτι της προγιαγιάς του Χ. Παπακαλιάτη

Την ρωτήσαμε τι είναι αυτό που ξεχωρίζει στον Χριστόφορο. Χαμογέλασε  και απάντησε: «Ότι είναι δίκαιος, άνθρωπος».

Μαμά και γιαγιά βλέπουν ανελλιπώς τα σήριάλ του που προβάλλονται στην τηλεόραση, «Εννοείται και τις επαναλήψεις»,  λένε γελώντας και τον περιμένουν πώς και πώς  στους Παξούς για τις διακοπές του καλοκαιριού.

Άλλωστε ο ίδιος έχει πει ότι εκεί βρίσκεται το καταφύγιό του.

Η κουβέντα κάποια στιγμή «ταξιδεύει» μέχρι την Κρήτη.

«Ο Χριστόφορος πηγαίνει στο νησί για να βλέπει τα αδέλφια του, τα ξαδέλφια του, τον πατέρα του τον Μανόλη Παπακαλιάτη, με τους οποίους έχει ισχυρούς δεσμούς. Με τον πατέρα του είχε πάντα καλή σχέση. Υπάρχει αγάπη, εμπιστοσύνη, υποστήριξη και νιώθω ότι εκτός από πατέρας και γιος, είναι φίλοι».

Οι Κρητικοί είναι άνθρωποι που μπορείς να βασιστείς

Αλλά και η ίδια επισκέπτεται την Κρήτη, κάθε 2-3 χρόνια. «Έζησα αρκετά χρόνια στην Κρήτη και με κέρδισαν η ομορφιά της, ο αέρας της, οι άνθρωποί της. Με τρελαίνουν ο Ψηλορείτης, η κρητική γλώσσα, τα Ανώγεια. Όταν ήμουν έγκυος έπαιρνα συχνά τα βουνά. Οι άνθρωποι του βουνού έχουν ένα άλλο πνεύμα, έχουν ιδιαίτερο  χιούμορ, είναι φιλοσοφημένοι. Στην Κρήτη όμως, βρίσκονται και  πιστοί, αληθινοί φίλοι ζωής.

Εκείνοι που θα σου σταθούν στις δύσκολες στιγμές, οι άνθρωποι που μπορείς να βασιστείς».

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης με την συμπρωταγωνίστριά του στο “Maestro” Κλέλια Ανδριολάτου
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης
με την συμπρωταγωνίστριά του στο “Maestro” Κλέλια Ανδριολάτου
Μπορεί επίσης να σας αρέσει