Μεσσαρά: Αρνείται η μητέρα ότι γνώριζε για την κακοποίηση των παιδιών της

Η δικαιοσύνη ερευνά τη στάση της 50χρονης στη φρικτή υπόθεση

Συγκλονισμένη εμφανίστηκε στην προανακριτική της απολογία ενώπιον των αρμόδιων αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου η μητέρα των αγοριών που, όπως κατήγγειλαν, είχαν πέσει θύματα συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης από τον 52χρονο σύντροφο της, σε χωριό της Μεσσαράς.

Ο τελευταίος, υπήκοος Συρίας, έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος, ωστόσο μέσα από τις καταθέσεις των παιδιών, κρίθηκε επιβεβλημένο από πλευράς δικαιοσύνης να διερευνηθεί και ο ρόλος της μητέρας στη δυσώδη υπόθεση. Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκε να απολογηθεί για τα όσα συνέβαιναν στο μικρό παιδί της οικογένειας, 14 ετών σήμερα, και στο μεσαίο γιο, 24 ετών, ο οποίος παρακολουθούσε ειδικό σχολείο.

Λιποθύμησε…

Με κατηγορηματικό ύφος  αρνήθηκε ότι γνώριζε το παραμικρό, υποστήριξε  ότι υπέστη σοκ και  όταν πήγαν οι αστυνομικοί στο σπίτι της λιποθύμησε. Η ίδια δήλωσε ότι επιθυμεί την παραδειγματική τιμωρία τόσο του πρώην συντρόφου της αλλά και όλων που είχαν συμμετοχή σε αυτή την κτηνωδία.

Ο δικηγόρος Α. Επιτροπάκης
Ο δικηγόρος Α. Επιτροπάκης

Σε δήλωσή του ο συνήγορος της 50χρονης,  κ. Αντώνης Επιτροπάκης, υποστήριξε: «Η μητέρα, όχι μόνο  δεν είχε καμία γνώση ή έστω υποψία, αλλά ούτε μπορούσε να φανταστεί τα αδιανόητα πράγματα που συνέβαιναν. Θα αγωνιστεί, δε,  με όλες της τις δυνάμεις και με όλα τα μέσα που της παρέχει ο νόμος για να έχουν οι δράστες τη βαρύτερη των ποινών».

Ο μεσαίος αδερφός ήταν εκείνος που ζήτησε από τον 14χρονο  να βιντεοσκοπήσει με το κινητό του τηλέφωνο τη σεξουαλική κακοποίηση που το παιδί υπέμενε από την έκτη δημοτικού. Το βίντεο αυτό αποτελεί αδιάψευστο ντοκουμέντο της δικογραφίας που σχημάτισε  η Ασφάλεια Ηρακλείου και το περιεχόμενό του έσφιξε το στομάχι όσων το είδαν. Ο 14χρονος βιντεοσκόπησε κρυφά τον «πατριό» του μία εβδομάδα πριν τη σύλληψή του οπότε και απέστειλε το βίντεο στον αδελφό του.

Παράλληλα, το αγοράκι, το οποίο σήμερα φιλοξενείται σε δομή, αποκάλυψε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και από άλλα άτομα στο μέρος όπου ζούσε.

Η προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε καθώς τα παιδιά στις καταθέσεις τους άφηναν κάποιες αιχμές σχετικά με τη στάση της μητέρας τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει