ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ: Διεθνής προβολή της κρητικής διατροφής

429

Η κρητική διατροφή και η Κρήτη προβάλλονται διεθνώς μέσω κορυφαίου πενθημέρου επιστημονικού συνεδρίου όπου καταξιωμένοι επιστήμονες κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου και της Ελλάδας παρουσιάζουν σημαντικά στοιχεία και δεδομένα για τα οφέλη της κρητικής διατροφής και του τρόπου ζωής στην υγεία.

Πρόκειται  για το πρώτο επιστημονικό συνέδριο  «Κρητικός Τρόπος Ζωής: Μεσογειακή Παράδοση & Εφαρμογές στη σύγχρονη εποχή», που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας Υγείας και Ευεξίας και ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, στο Ρέθυμνο. Το επιτυχημένο συνέδριο με τις πολλές συμμετοχές και

το μεγάλο ενδιαφέρον, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και των Υπουργείων Τουρισμού, Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η έναρξη του συνεδρίου συνοδεύτηκε με τη βράβευση της Περιφέρειας Κρήτης, του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη για την έμπρακτη στήριξη, ανάδειξη και προβολή  της κρητικής διατροφής, των κρητικών προϊόντων.

προβολή της κρητικής διατροφής

Στην συνέχεια βραβεύτηκε η καθηγήτρια της Ιατρικής, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Αντωνία Τριχοπούλου, ενώ την επομένη ημέρα σε άλλη εκδήλωση -μοναστηριακό  δείπνο στο Αρκάδι βραβεύτηκε ο πανεπιστημιακός καθηγητής -ερευνητής Αντώνης Καφάτος που επί πολλά χρόνια επιστημονικά για λόγους υγείας προωθεί την κρητική διατροφή-δίαιτα. Οι βραβεύσεις έγιναν από τον δ/ντη Λειτουργίας της Grecotel Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη και τον Καθηγητή Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard Δρ. Στέφανο Κάλη.

“Το όλο θέμα ήταν όνειρο ετών που έγινε πλέον πραγματικότητα” ανέφερε ο κ Καλαϊτζιδάκης, στο περιθώριο της εκδήλωσης των βραβεύσεων του κ Αρναουτάκη και της κας Τριχοπούλου που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grecotel Caramel. Ο κ Καλαϊτζιδακης ευχαρίστησε δημόσια τον περιφερειάρχη για την στήριξη της υλοποίησης του επιστημονικού συνεδρίου στο Ρέθυμνο.

Στ. Αρναουτάκης: Επενδύουμε στην κρητική διατροφή

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στον χαιρετισμό του καλωσόρισε τους συνέδρους και  συνεχάρη  την οργανωτική επιτροπή για την επιτυχή υλοποίηση του επιστημονικού συνεδρίου για ένα τόσο σημαντικό θέμα για την Κρήτη.

“Οφείλουμε όλοι να επενδύουμε στην κρητική διατροφή” τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και πρόσθεσε: “Ο πρώτος στόχος είναι η ανάδειξη της κρητικής διατροφής και μέσα από αυτή να κάνουμε την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

Είναι ιδιαίτερη τιμή να υπάρχουν τόσοι εκλεκτοί καθηγητές από πανεπιστήμια διεθνούς εμβέλειας. Θα υποστηρίζουμε κάθε χρόνο αυτό το συνέδριο στην Κρήτη”. Από την πλευρά της και η κα Τριχοπούλου δήλωσε συγκινημένη για την αναγνώριση του έργου της, προσθέτοντας ότι ”σε αυτό τον δύσκολο δρόμο πορευτήκαμε πολύ συχνά μαζί, όλα αυτά τα τελευταία 40-50 χρόνια”.

Παρόντες επίσης  στην εκδήλωση των βραβεύσεων ήταν η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαίρη Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης, ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, η αντιδήμαρχος Τουρισμού Πέπη Μπιρλιράκη και ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Χρήστος Λιονής, ο οποίος εκπροσώπησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει