ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ: Κι άλλοι τρεις στη δικογραφία με τον συγγραφέα

130

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη ότι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου βρίσκεται στη φυλακή γιατί διακινούσε παιδικό πορνογραφικό υλικό, όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου 2022 προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης, έπειτα από δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο συγγραφέας κατέβασε την παιδική πορνογραφία για να γράψει βιβλίο.

Οι Αρχές παρακολουθούσαν για περίπου πέντε μήνες τις κινήσεις του και η προφυλάκισή του έγινε με την απαραίτητη διακριτικότητα που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News» ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είχε συγκεντρώσει συνολικά 301 αρχεία από 234 διαφορετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις. «Δουλειά» που έκανε επί έξι χρόνια. Επίσης, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, τρεις ακόμη άνδρες κατηγορούνται ότι κατέβαζαν υλικό από την ίδια πλατφόρμα με τον συγγραφέα.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χρησιμοποίησε το εξειδικευμένο λογισμικό «Child Protect», για να φτάσει στα ίχνη του. Αρχικά εντόπισαν το στίγμα του και στη συνέχεια προχώρησαν σε ταυτοποίηση πριν τελικά τον συλλάβουν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει