Κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο

266

Μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής με επικεφαλής το συντονιστή Δημήτρη Κλαράκη, είχαν συνάντηση χθες με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και εκπροσώπους του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα χρονίζοντα πλέον θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα: οι μισθοί πείνας, η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η ακρίβεια, η έλλειψη ελέγχων κά. Τονίστηκε από όλους, η αναγκαιότητα παλλαϊκής συμμετοχής στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση.

Με την σημερινή απεργία, 9 του Νοέμβρη, η ελληνική κοινωνία θα δείξει ότι αντιστέκεται απέναντι στην ακρίβεια, απέναντι στην εξαθλίωση, την αισχροκέρδεια, στη μείωση του εισοδήματος με αίτημα έναν μισθό αξιοπρέπειας, και κατάργηση των αντεργατικών νόμων Μητσοτάκη-Χατζηδάκη.

Χθες επίσης, κλιμάκια της ομάδας εργατικής πολιτικής και συνδικαλισμού  της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηρακλείου, με τον βουλευτή Σ. Βαρδάκη, με συνδικαλιστές και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, επισκέφτηκαν εργασιακούς χώρους: ΕΦΚΑ Εσταυρωμένου, 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ Κρήτης), ΕΦΚΑ Αλικαρνασσού, ΕΛΤΑ Αλικαρνασσού, ΔΕΗ Τσαλικάκι, Εργοστάσιο ΔΕΗ Λινοπεράματα και κατέληξαν στη Λαϊκή Αλικαρνασσού.

Μοιράστηκε έντυπο υλικό του κόμματος και συζήτησαν με εργαζόμενους για ζητήματα διεκδίκησης και οργάνωσης του αγώνα. Την αναγκαιότητα αντίδρασης στις πολιτικές της ΝΔ, που τους ωθούν στη φτώχεια. Κάλεσμα έγινε για τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου 10.00πμ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει