VOLLEY LEAGUE: Στις γυναίκες του ΟΦΗ το Κύπελλο Κρήτης

Η ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΪ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΕΤΑΞΕ ΜΕ 3-1 ΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ 4 ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥ ΟΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΠΕΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE

184

Τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο τοπικό βόλεϊ κατέκτησε η γυναικεία ομάδα του ΟΦΗ.

Στον τελικό του Κυπέλλου Κρήτης «Κωστής Ψαρουδάκης» που έγινε στο κλειστό του «Λίντο», κέρδισε με 3-1 σετ τον αξιόμαχο Πήγασο και σήκωσε την κούπα.

Οι παίκτριες του Νίκου Προύφα πήραν εύκολα το πρώτο σετ, με τον Πήγασο να «απαντά» και να φέρνει στα ίσια τον τελικό. Η συνέχεια ωστόσο ανήκε στον ΟΦΗ που υπερίσχυσε στα δύο επόμενα σετ, φθάνοντας στη νίκη.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα κορίτσια. Πήραμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Συγχαρητήρια τόσο στα δικά μας κορίτσια, όσο και του αντιπάλου για την προσπάθειά τους. Πλέον, προετοιμαζόμαστε για το πρωτάθλημα, όπου και φέτος οι στόχοι μας είναι υψηλοί», δήλωσε ο κ. Προύφας.

Τα σετ του τελικού (με πρώτο τον Πήγασο): 10-25, 25-19, 23-25, 20-25

Άξιος αντίπαλος του ΟΦΗ στον τελικό ήταν ο Πήγασος Ηρακλείου
Άξιος αντίπαλος του ΟΦΗ στον τελικό ήταν ο Πήγασος Ηρακλείου

Διαμάχη ΟΦΗ με ΕΣΠΕΚ

Τη δυσαρέσκεια των ανθρώπων του ΟΦΗ, προκάλεσε η απόρριψη εκ μέρους της ΕΣΠΕΚ, του αιτήματος ώστε να αναβληθεί ο τελικός του Κυπέλλου Κρήτης Γυναικών επειδή την ίδια ώρα η ανδρική ομάδα του συλλόγου υποδεχόταν τον Αριστοτέλη Σκύδρας για τη Volley League.

Mάλιστα για το θέμα αυτό, έκανε αιχμηρή αναφορά στις δηλώσεις του, ο προπονητής του ΟΦΗ Κώστας Δεληκώστας: «Εγκληματούν αυτοί που δεν επιδιώκουν να έρθουν τα παιδιά στα παιχνίδια μας στη Volley League. Τα παιδιά μπορούν να μάθουν από εικόνα, να έχουν παραστάσεις και να αγαπήσουν το βόλεϊ. Αυτό που έκαναν είναι πολύ άδικο’.

Το ΤΑΑ ΟΦΗ με επιστολή του στην ΕΣΠΕΚ, ζήτησε να μην οριστεί ξανά κανένα παιχνίδι της γυναικείας ομάδας του συλλόγου ή των αναπτυξιακών τμημάτων του στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, την ώρα που αγωνίζεται εντός και η ανδρική ομάδα του ΟΦΗ.

Από την πλευρά της η ΕΣΠΕΚ, δια στόματος του προέδρου της Ανδρέα Γιαννόπουλου, αφού συνεχάρη τις Κυπελλούχες Κρήτης, έδωσε τη δική της διάσταση, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Η ΕΣΠΕΚ πάντα προσπαθεί να εξυπηρετεί τα σωματεία και τους αθλητές/αθλήτριες τους στην τέλεση των αγώνων της υπευθυνότητας της.

Όσον αφορά τους επίμαχους αγώνες, γνωρίζουμε στο κοινό ότι κατ’ αρχάς, το παιχνίδι ΟΦΗ-Αριστοτέλης Σκύδρας είχε οριστεί για τις 16:00, την Κυριακή 6/11.

Αντίστοιχα, ορίσαμε τον τελικό Κυπέλλου Γυναικών για την ίδια μέρα στις 19:00. Ειδοποιήσαμε Επίσημους, Περιφερειάρχη, Δήμαρχο, Διοίκηση ΕΑΚΗ κλπ. Εκ των υστέρων, υπήρξε αλλαγή του αγώνα του ΟΦΗ για τις 18:00, χωρίς να υπάρξει η οποιαδήποτε συνεννόηση με την Ενωση.

Για ποιον λόγο, σύμφωνα με τον Κανονισμό διεξαγωγής αγώνων της ΕΟΠΕ, να αναβάλουμε τον μοναδικό τελικό Κυπέλλου Γυναικών; Ποιες γυναίκες θα έπαιζαν στον αγώνα των ανδρών;

Εξάλλου το αίτημα του ΟΦΗ, ανέφερε την κρισιμότητα του αγώνα του ανδρικού του, ως αίτιο αναβολής!

Θα ήμασταν παντελώς αναξιόπιστοι απέναντι στους προσκεκλημένους μας, επίσης.

Δεν περιστρέφεται η διεξαγωγή αγώνων της Ενωσης γύρω από τους αγώνες της ανδρικής ομάδος του ΟΦΗ.

Το πρωτάθλημα της Volley League, έχει αρκετούς ακόμα αγώνες, τους οποίους μπορεί το κοινό να απολαύσει και να εκτιμήσει.  Ευχόμαστε στην ανδρική ομάδα του ΟΦΗ να συνεχίσει να εκπροσωπεί την Ενωση στο υψηλότερο επίπεδο του Ελληνικού βόλεϊ για πολλά ακόμα χρόνια και στον κ. Δεληκώστα να συνεχίσει να την καθοδηγεί σε υψηλότερες ακόμα αγωνιστικές πτήσεις, ακόμα και σε Ευρωπαϊκή συμμετοχή».

Το ΤΑΑ ΟΦΗ ευχαρίστησε τους φιλάθλους για τη ζεστή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στη νίκη επί του Αριστοτέλη Σκύδρας και τους προσκάλεσε στο ακόμα πιο δύσκολο ματς με τον ΠΑΟΚ το προσεχές Σάββατο (5μμ) στο Κλειστό του ΒΑΚ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει