ΒΙΑΝΝΟΣ: Ενισχύεται με 300.000 ευρώ το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Συνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, στην περιφέρεια. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Βιάννου, Μηνάς Σταυρακάκης, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων και Μουσείου Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, Αριστομένης Συγγελάκης, του οποίου η συμβολή στη σύνταξη της μελέτης ήταν καθοριστική.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η αναγκαία χρηματοδότηση του έργου «Αναδιαμόρφωση του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Βιάννου με τη χρήση Τεχνολογιών Διάχυτης Νοημοσύνης», που ανέρχεται στο ποσό των 300.000 ευρώ. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης, που για άλλη μια φορά στέκεται έμπρακτα δίπλα μας.

Η απόφασή του για χρηματοδότηση του έργου της  αναδιαμόρφωσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Βιάννου με τη χρήση Τεχνολογιών Διάχυτης Νοημοσύνης από την Περιφέρεια Κρήτης, είναι βαρύνουσας σημασίας, καθώς βάζει άλλο ένα λιθαράκι στον αγώνα μας για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του τόπου μας.

Τιμούμε τους ήρωες του Ολοκαυτώματος της Βιάννου και συνεχίζουμε την προσπάθεια να εκπληρώσουμε με κάθε μέσο το ιερό μας καθήκον απέναντι στη θυσία τους», δήλωσε ο κ. Βαρδάκης μετά το πέρας της συνάντησης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει