Τον Ιανουάριο η εκδίκαση της δίκης με τον ξενοδόχο για την εκβίαση

Αναβολή λόγω επιληπτικής κρίσης του κατηγορουμένου

Μία επιληπτική κρίση δεν επέτρεψε, όπως ειπώθηκε χθες ενώπιον του Αυτοφώρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, να εμφανιστεί στο δικαστήριο ο 46χρονος ξενοδόχος που κατηγορείται για εκβίαση τετελεσμένη και σε απόπειρα μετά από καταγγελία τριών εργαζομένων του. Έτσι η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 23 Ιανουαρίου του 2023.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο επιχειρηματίας κατηγορείται ότι κατέβαλε στους εργαζόμενους προβλεπόμενους μισθούς και επιδόματα, στην συνέχεια όμως τους υποχρέωνε, έτσι τουλάχιστον καταγγέλλεται,  να επιστρέφουν μέρος αυτών. Εν ολίγοις  έπαιρναν τα χρήματα  στα χαρτιά, στην τσέπη όμως έμπαιναν λιγότερα.

Για παράδειγμα εργαζόμενος εμφανιζόταν να παίρνει μηνιαίο μισθό 1.122 ευρώ, όμως το τελικό ποσό διαμορφωνόταν σε 750 ευρώ, όπως υποστηρίζεται. Κατά την σύλληψη του 46χρονου βρέθηκαν στην κατοχή του 500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία είχε παραδώσει λίγα λεπτά νωρίτερα ένας εκ των τριών εργαζομένων κατά απαίτηση του εργοδότη του, όπως αναφέρεται.

«Ποινικοποιείται μία οικονομική διαφορά αστικής φύσεως»

Ο ίδιος πάντως εξακολουθεί να αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Η συνήγορος του κ. Μαρίνα Παναγιωτάκη δήλωσε ότι «δε γίνεται μία οικονομική διαφορά αστικής φύσεως να ποινικοποιείται και να στιγματίζεται ένας  σοβαρός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού από το 1999 και ένας οικογενειάρχης με ανήλικα παιδιά».

Ανέφερε ακόμα ότι «δε γίνεται εις το όνομα των δικών μας  ατομικών δικαιωμάτων να θυσιάζουμε υπέρμετρα και να ποδοπατούμε τα ατομικά δικαιώματα του άλλου, προσβάλοντας τόσο βάναυσα την προσωπικότητά του».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει