ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Κλαίνε με το VAR και γελάει το Predator

Αυτοί οι αθεόφοβοι της κυβέρνησης παρακολουθούσαν μέχρι και τον Βαγγέλη Μαρινάκη! Τι τους έφταιξε ο χορηγός των κλιματιστικών της Πειραιώς; Μήπως είχαν υποψίες ότι θα πουλούσε την πατρίδα, όπως κατηγορηματικά δηλώνει η εισαγγελέας της ΕΥΠ, για να δικαιολογήσει τις επισυνδέσεις; Ο Μαρινάκης για πολλά θα μπορούσε να κατηγορηθεί, αλλά όχι ότι θα πουλούσε την πατρίδα… Το πολύ πολύ ν’ αγόραζε πέντε τάνκερ, δύο Μαρσέλο και την παρτίδα!

Ο ιδιοκτήτης της Alter Ego προφανώς έμαθε ότι τον «άκουγαν» ή επιχείρησαν να τον ακούσουν, για αυτό και τα πρωτοσέλιδα των ΝΕΩΝ και του ΒΗΜΑΤΟΣ το προτελευταίο Σαββατοκύριακο «έδειχναν» τον ανιψιό του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, ως υπεύθυνο για την εργολαβία των παρακολουθήσεων. Βέβαια τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έπαθε αφωνία, ενώ τώρα είναι λάβρος με τη λίστα… Βαξεβάνη για τα 32 πρόσωπα που παρακολουθούσε η κυβέρνηση.

Ο κ. Οικονόμου έγινε λαλίστατος, ο Βαξεβάνης «εθνικός συκοφάντης», ενώ στα δημοσιεύματα «πλεονάζουν τα αφηγήματα και λείπουν οι αποδείξεις» κατά τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό. Και μόνο που είπε όμως ότι η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει όλες τις υποθέσεις είναι αρκετό για να κάνει πάσχουσα την απάντησή του…

Στην περίπτωση Μαρινάκη, πάντως, οι «κοριοί» παρακολουθούσαν έμμεσα τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Η επισύνδεση είχε γίνει στο τηλέφωνο του Καρυπίδη, μπας και ακούσουν συνομιλία του με τον κύριο Βαγγέλη… Αυτό όμως είναι αιτία πολέμου, καθώς ο Βορειοελλαδίτης παράγοντας είναι πρόεδρος του Άρεως! Ο Μαρινάκης, στο μεταξύ, δεν πέφτει πρώτη φορά θύμα των «κοριών». Η ΕΥΠ τον «άκουγε» και στο σκάνδαλο με τα στημένα, το οποίο κατέπεσε στα δικαστήρια αλλά όχι στις συνειδήσεις των φιλάθλων. Όπως όλοι θυμάστε, ήταν η εποχή των πακιστανικών τηλεφώνων…

Τώρα όμως οι παρακολουθήσεις προφανώς και δεν έχουν μπακράουντ τον ποδοσφαιρικό βούρκο. Διότι αν είχαν, θα είχε επέμβει ήδη η κυρία Μαρούπα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, προκειμένου να ελέγξει την άδολη σχέση Μαρινάκη-Καρυπίδη. Ούτε φανταζόμαστε ότι η παρακολούθηση αφορούσε την επιχειρηματική δραστηριότητα Καρυπίδη στην Υγειονομική Περιφέρεια του Πειραιά. Εξάλλου όλες οι πράξεις έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια».

Σε κάθε περίπτωση ο Μαρινάκης έχει για παρηγοριά ότι δεν ήταν ο μόνος που ήθελαν «να κρατούν» με το Predator. Αν και ο κ. Οικονόμου λέει ότι η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί τέτοια κακόβουλα λογισμικά, η λίστα Βαξεβάνη φιλοξενεί ακόμα 31 ονόματα που είχαν τεθεί άμεσα ή έμμεσα υπό παρακολούθηση. Ανάμεσά τους ο Σαμαράς, ο Δένδιας, ο Γεωργιάδης με τη Μανωλίδου, ο Πατούλης με την Πατούλαινα, η Όλγα Κεφαλογιάννη χωρίς το Μάτσα, ο εκ μεταγραφής Χρυσοχοΐδης που ήταν και πρώην υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ, πρόσωπα της αντιπολίτευσης, διευθυντές εφημερίδων, λαός και Κολωνάκι κ. α.

Ανεξάρτητα από το τι λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο παρελθόν ο αείμνηστος Μητσοτάκης, επί δικής του πρωθυπουργίας, παρακολουθούσε μέχρι και τον άκακο Μιλτιάδη Έβερτ, που έμεινε στην ιστορία για τη… συνωμοσία της μακαρονάδας και το σύνθημα «Καρδίτσα-Καρδίτσα» από την προεκλογική εξέδρα της ομώνυμης πόλης. Δεν ξέρω αν αποδειχτεί ποτέ ότι τα κακόβουλα λογισμικά δούλευαν για λογαριασμό του Μαξίμου.

Το πιο πιθανό είναι οι αποκαλύψεις να μείνουν υπό αμφισβήτηση ή να γίνουν θυσία στον βωμό του απορρήτου. Το ακόμα όμως χειρότερο για την κυβέρνηση θα είναι ν’ αποδειχτεί η ίδια ως μία κακόγουστη φάρσα. Μια κυβέρνηση που κρυφάκουγε συστηματικά πολιτικούς αντιπάλους και εσωτερικούς «εχθρούς», αλλά όταν ήταν να αφουγκραστεί την κοινωνία, έπαιρνε και ξανάπαιρνε ματαίως  το μηδέν (0)!

Υ/Γ: Αλλά αλίμονο αν από αυτή τη ζωή τη ρημαδιασμένη έλειπε το χιούμορ. Η εισήγηση του Ιωάννη Βρέντζου για αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα, επειδή τον πολεμά ένα «φασιστικό παρακράτος» και από το Μαξίμου ο εργολάβος των υποκλοπών, Γρήγορης Δημητριάδης, τον οποίο και κατονόμασε, είναι για πολύ γέλιο και ακόμα περισσότερο σανό… Αν το Predator παρακολουθούσε τον Μαρινάκη είναι μεγάλο θέμα.

Όμως, η επίλυσή του δεν περνά από καμία άσπρη βούλα του πέναλτι στη Λεωφόρο, πάνω στην οποία… ξελακίζει κουτοπόνηρα με τα καρφιά των ποδοσφαιρικών του παπουτσιών ο παίκτης Εμβιλά. Διότι τότε έχουμε διακωμώδηση αθλήματος! Α, και αθώωση του θρυλούμενου παρακράτους, που ουδεμία σχέση έχει με τα κρυστάλλινα πρωταθλήματα του Θρύλου, κερδισμένα ή χαμένα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει