Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από συμφέροντα

ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ: Αυστηρό μήνυμα σε μιντιάρχες, αθλητικούς παράγοντες και επιχειρηματίες

Οργίλος σε κάποια από τα σημεία της εμφανίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και το Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρωθυπουργός Κώστας Μητσοτάκης. Η συνέντευξη είχε σαν κύριο πιάτο το σκάνδαλο των υποκλοπών και ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τα δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν εντολέα και πρωταγωνιστή των επισυνδέσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, τον οποίο χαρακτήρισε ως συκοφάντη. Μάλιστα, τόνισε ότι εάν δεν προσκομιστούν στοιχεία, ο κ. Βαξεβάνης δεν θα είναι απλώς συκοφάντης, αλλά και εθνικά επικίνδυνος.

Έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως πίσω από τον Βαξεβάνη, κρύβεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τον καθοδηγεί. «Δικιά του είναι η στρατηγική» υποστήριξε ο πρωθυπουργός, ενώ παράλληλα τον κάλεσε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας της κυβέρνησης! Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως υπάρχει πρόβλημα παράνομων λογισμικών στη χώρα, όμως ισχυρίστηκε ότι αυτό δεν είναι μόνο πρόβλημα στη χώρα μας. «Εντοπίζεται μια αδυναμία, η οποία έχει ευρωπαϊκή διάσταση», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μήνυμα ρήξης σε Μαρινάκη

Στην επίθεση του Ολυμπιακού, μέσω των δηλώσεων που έκαναν προχθές ο Γιάννης Βρέντζος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης με αναφορά περί «εγκληματικής οργάνωσης» απάντησε επίσης ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα προηγούμενα τρία χρόνια ο Ολυμπιακός πήρε πρωτάθλημα και συνέχισε λέγοντας ότι κάποιοι έχουν μπερδέψει το ρόλο τους και  ότι υπάρχουν εφημερίδες που είναι «οχετός».

Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης απάντησε σχετικά: «Τα άκουσα και εγώ αυτά, για εγκληματική οργάνωση, κατά τον εκπρόσωπο της ομάδας, στο ποδόσφαιρο τα τελευταία τρία χρόνια εις βάρος του Ολυμπιακού. Είμαι Ολυμπιακός προσωπικά. Ο Ολυμπιακός πήρε τρία πρωταθλήματα, αν δεν κάνω λάθος με 26, 19 και 18 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, τα τελευταία τρία χρόνια. Πού ακριβώς ήταν αυτή η εγκληματική οργάνωση τότε;

Αυτό ως προς το συγκεκριμένο σχόλιο, το οποίο περιμένω να καταδικαστεί με απόλυτη σαφήνεια από τη διοίκηση της ομάδος.

Θα σας πω όμως και κάτι ευρύτερο, κ. Χατζηνικολάου. Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους εδώ. Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα ή να ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ενδεχομένως και τα δύο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν -αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη- τη διαδρομή της χώρας.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι οι ρόλοι του καθενός είναι απόλυτα καθορισμένοι. Η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Εκλεγόμαστε από τον λαό. Θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας. Δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι.

Άρα, το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού. Και καλά θα κάνουν όλοι να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους. Και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά. Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά, κ. Χατζηνικολάου».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει