Το κόστος των ιδρυμάτων

Την επιστολή της Συνόδου Πρυτάνεων κατέθεσε αναφορά προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης.

Οι πρυτάνεις επισημαίνουν ότι το υπέρμετρα αυξανόμενο ενεργειακό κόστος έχει καταστήσει απέλπιδα την προσπάθεια των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων να καλύψουν τη δαπάνη από την καθορισμένη επιχορήγησή τους για δαπάνες λειτουργίας, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση υπέρογκων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων στις οικονομικές υπηρεσίες.

«Για το συγκεκριμένο πρόβλημα έχουμε ήδη παρέμβει κοινοβουλευτικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους. Με την 105/5.10.22 Ερώτησή μας, καλέσαμε την αρμόδια Υπουργό να αποσαφηνίσει  αν προτίθεται να προβλέψει έκτακτες επιχορηγήσεις με στόχο την κάλυψη του κόστους ενέργειας για τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, δυστυχώς χωρίς απάντηση έως σήμερα.

Αφορμή της παρέμβασής μας και τότε ήταν το γεγονός ότι πολλά πανεπιστημιακά Ιδρύματα είχαν υποβάλει  ήδη αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας για έκτακτη επιχορήγηση, και η απάντηση από υπηρεσιακούς παράγοντες ήταν να αποπληρωθούν οι λογαριασμοί ενέργειας από τα αποθεματικά τους!

Περιμένουμε από το Υπουργείο να απαντήσει με σοβαρότητα στο συγκεκριμένο ζήτημα και να βρει μία λύση η οποία δεν θα απειλεί τις υπόλοιπες ανελαστικές δαπάνες των Ιδρυμάτων» υπογράμμισε ο βουλευτής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει