Πώς πιάστηκε ο ξενοδόχος

ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ

657

Νέα στοιχεία για την υπόθεση με τον ξενοδόχο που κατηγορείται ότι έβαζε κανονικά τη μισθοδοσία σε τρεις υπαλλήλους του και στη συνέχεια τα ζητούσε εκβιαστικά πίσω προκύπτουν από τη δικογραφία.

Την καταγγελία στην Ασφάλεια Ηρακλείου  την έκαναν  δύο γυναίκες νεαρής ηλικίας κι ένας άνδρας. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο εργοδότης τους προέβαινε αρχικά στην καταβολή μέσω τραπεζικών λογαριασμών της προβλεπόμενης μισθοδοσίας, βάσει της συλλογικής σύμβασης εργασίας και στη συνέχεια απαιτούσε να του επιστρέψουν μέρος των χρημάτων, με το δικαιολογητικό ότι υπήρχε μεταξύ τους προφορική συμφωνία. Σύμφωνα με τις Αρχές ο κατηγορούμενος τους εξανάγκαζε με απειλή στο πλαίσιο της σχέσης εργαζόμενου εργοδότη σε ανοχή, με αποτέλεσμα οι καταγγέλλοντες να ζημιώνονται.

Η απειλή αυτή -σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε-επιτυγχανόταν κατά περίπτωση με τον αποκλεισμό ή την απειλή αποκλεισμού των παθόντων από την πρόσβαση στην εφαρμογή «Εργάνη» ώστε να απολύσουν το εγγραφο της απόλυσης προκειμένου να μπουν στο ταμείο ανεργίας ή με την απειλή μη επαναπρόσληψης στο μέλλον.

Από την έρευνα της υπόθεσης και σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι καταγγέλλοντες ο κατηγορούμενος ζήτησε και φέρεται να έλαβε εκβιαστικά από τους παθόντες χρηματικά ποσά ως εξής:

Σε μια από τις καταγγέλλουσες με την απειλή ότι δεν θα εξέδιδε την απόλυση και την βεβαίωση εργοδότη  κι ενώ η μισθοδοσία της βάσει της συλλογικής σύμβασης ήταν 1120 ευρώ, ο κατηγορούμενος απαιτούσε με διακυμάνσεις  να του επιστραφεί εντός τριών ημερών από την καταβολή σε μετρητά χρηματικό ποσό τέτοιο ώστε ο καταβαλλόμενος μισθός να ανέρχεται τελικά στο χρηματικό ποσό των 750 ευρώ. Για τις ήδη καταβληθείσες αποδοχές της για εργασία τους μήνες Απρίλιο έως Ιούνιο, ύψους 3000 ευρώ, ο εργοδότης της, όπως καταγγέλθηκε, της ζήτησε να του επιστρέψει 1015 ευρώ. Από τις αποδοχές της για εργασία τους μήνες Ιούλιο, Αυγουστο Σεπτέμβριο, αποζημίωση απόλυσης, άδειας και δώρου Χριστουγέννων  συνολικού ύψους άνω των 4000 ευρώ, ο ίδιος φέρεται να ζητούσε πίσω το ποσό των 1600 ευρω.

Ο ξενοδόχος καταγγέλλεται επίσης από τη δεύτερη υπάλληλό του ότι την απείλησε πως  δεν θα προχωρούσε στην επαναπρόσληψή της την επόμενη χρονιά  εάν από τις καταβληθείσες αποδοχές της το διάστημα Απρίλιο έως Οκτώβριο (ύψους 2200 ευρώ), δεν του επέστρεφε 828 ευρώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η καταγγελία του νεαρού υπαλλήλου, ο οποίος όπως καταγγέλθηκε, δικαιούταν από την καταβληθείσα μισθοδοσία Οκτωβρίου, αποζημίωση απόλυσης, άδειας και δώρου Χριστου-

γέννων, το ποσό των 2050 ευρω. Ο κατηγορούμενος φέρεται να απαιτούσε να του επιστρέψει 590 ευρω. Το ποσό αυτό φέρεται να ζήτησε ο κατηγορούμενος να του παραδοθεί στις 3 Νοεμβρίου το πρωί στο ξενοδοχείο του.

Μετά από αυτό οι αστυνομικοί της ασφάλειας προσημείωσαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρω, τα οποία έδωσε ο καταγγέλλοντας στον κατηγορούμενο ξενοδόχο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν. Ο νεαρός ξενοδοχοϋπάλληλος πήγε στο ξενοδοχείο το μεσημέρι εκείνης της ημέρας και σε συνάντηση που είχε  με τον 46χρονο ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου του παρέδωσε 600 ευρω. Ο ξενοδόχος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ τα παρέλαβε, κράτησε το ποσό των 500 ευρω και επέστρεψε το χρηματικό ποσό των 100 ευρω.

Ακολούθησε η έφοδος της Αστυνομίας και η σύλληψη του 46χρονου.

Όπως έχουμε ήδη γράψει, ο ξενοδόχος  παραπέμπεται να δικαστεί σήμερα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Η πλευρά της υπεράσπισης, μέσω της δικηγόρου κας. Μαρίνας Παναγιωτάκη, που εκπροσωπεί τον ξενοδόχο, τονίζει ότι πρόκειται για αστική διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ υποβλήθηκε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος των τριών εργαζομένων που κατήγγειλαν τον επιχειρηματία αλλά και κατά του Προέδρου των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Ν. Κοκολάκη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει