Οι εκλογές των εκπαιδευτικών

Άλλοι πανηγυρίζουν για τη συμμετοχή και την εκλογή τους και άλλοι για την… αποχή.

Αυτές οι εκλογές για τους αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών ήταν διαφορετικές από κάθε άλλη φορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου συμμετείχαν μόλις δύο παρατάξεις στη διαδικασία.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, το ποσοστό συμμετοχής για το ΚΥΣΔΕ ανήλθε στο 34,06% και για το ΚΥΣΠΕ στο 33,79%.

Στο Ηράκλειο, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για το ΠΥΣΠΕ ψήφισαν  2329 εκπαιδευτικοί. Η Ενωτική Κίνηση- Αυτόνομο Δίκτυο έλαβε 1075 ψήφους, εκλέγεται ο Γιώργος Μακράκης με αναπληρωματικό τον Γρηγόρη Γιαμαλάκη. Οι Ελεύθεροι Εκπαιδευτικοί έλαβαν 675 ψήφους, εκλέγεται ο Τηλέμαχος Παπαδόπουλος με αναπληρωματικό τον Θεόφιλο Λαμπρογιαννάκη. Ακολουθούν οι παρατάξεις ΑΔΗΚ με 507 ψήφους και ΔΗΣΥ με 46.

Στο ΑΠΥΣΠΕ η Ενωτική Κίνηση έλαβε  1.616 ψήφους, εκλέγεται ο Δημήτρης Δερμιτζάκης με αναπληρωματικό τον Αλέξανδρο Αλεξάκη, ακολουθούν οι ΕΛ.Ε με 1.063 ψήφους, τον Θεόφιλο Λαμπρογιαννάκη και αναπληρωματικό τον Τηλέμαχο Παπαδόπουλο, ακολουθεί η παράταξη ΔΗΣΥ με 1.011 ψήφους.

Σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, ψήφισαν 814 άτομα. Στο ΠΥΣΔΕ Ηρακλείου η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών Ηρακλείου έλαβε 449 ψήφους και εκλέγεται ο Μανώλης Πιταροκοίλης, με αναπληρωματικό τον Μανώλη Θεοδωρομανωλάκη, η Εκπαιδευτική Προοπτική έλαβε 319 ψήφους και εκλέγεται ο Τάκης Σάπιος με αναπληρωματική την Ευαγγελία Κούτρα.

Στο ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης, η ΠΕΚ έλαβε 455 ψήφους και εκλέγεται η Σπαθούλα Σδόνα με αναπληρωματικό τον Γεώργιο Αλεβυζάκη και η ΣΥΝΕΚ 275 και εκλέγεται ο Ζαχαρίας Ρηγάκης με αναπληρωματικό τον Λάζαρο Μάρκου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει