ΗΡΑΚΛΕΙΟ: “Ο εκπαιδευτικός έβρισε το παιδί μας”

«Οι ύβρεις που εκστόμισε εναντίον του παιδιού μας δεν συνάδουν με το λειτούργημα του εκπαιδευτικού» Τα λόγια αυτά ανήκουν στους γονείς ενός 12χρονου μαθητή σε δημοτικό σχολείο του νομού Ηρακλείου, οι οποίοι τονίζουν ότι  οι ύβρεις αυτές τους ώθησαν, και για την προστασία του παιδιού τους, να υποβάλλουν μήνυση στην αστυνομία πριν λίγες ημέρες εναντίον του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού. Η υπόθεση έγινε γνωστή πριν λίγα 24ωρα και υπήρξαν δημοσιεύματα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι γονείς του μαθητή έπεσαν από τα σύννεφα ακούγοντας το γιο τους να τους λέει το τι του είπε ο εκπαιδευτικός… Όπως λέει ο πατέρας και η μητέρα του, όλα ξεκίνησαν όταν ο γιος τους έβαλε τρικλοποδιά σε ένα κορίτσι, χωρίς όμως το παιδί εκείνο να τραυματιστεί. «Ο γιος μας  παραδέχτηκε ότι το έκανε και ζήτησε συγνώμη.

Επικοινωνήσαμε όμως και με τους γονείς του κοριτσιού για να τους ζητήσουμε συγνώμη και οι άνθρωποι έδειξαν κατανόηση, λέγοντας ότι παιδιά είναι θα υπάρξουν και αυτές οι στιγμές».

Το περιστατικό, σύμφωνα με τις περιγραφές των γονέων, το είδε ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός και ζήτησε από τον 12χρονο μαθητή να τον ακολουθήσει στο γραφείο του διευθυντή του δημοτικού σχολείου. Οι γονείς μιλώντας στην «Π» περιγράφουν τα όσα ακολούθησαν:

«Κατά τη διαδρομή προς το γραφείο του διευθυντή, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός, μιλούσε πολύ σιγά, μόνο για να τον ακούσει μονάχα ο γιος μας. Τί του έλεγε; Έβριζε τη μητέρα του, αλλά το έκανε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν άλλοι αυτήκοοι μάρτυρες. Ένα παιδί μόνο άκουσε μία  λέξη» αναφέρουν οι γονείς του 12χρονου.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις των ίδιων, στο γραφείο του διευθυντή, όταν εκείνος ζήτησε να μάθει τι έγινε, «το παιδί ήταν σοκαρισμένο και δεν μπόρεσε να αρθρώσει λέξη».

Επιστρέφοντας από το σχολείο το μεσημέρι εκείνης της ημέρας ο 12χρονος, νιώθοντας, ενδεχομένως, μεγαλύτερη ασφάλεια στο σπίτι του, είπε στη μητέρα του το τι είχε προηγηθεί. «Επικοινώνησα με τον  διευθυντή και του ανέφερα τα όσα μου είπε ο γιος μου. Προσωπικά, είμαι σίγουρη ότι μου λέει την αλήθεια. Στον πατέρα του μπορεί να κρύψει κάποια πράγματα, όχι να μην πει την αλήθεια, αλλά να μην παρουσιάσει όλα τα γεγονότα. Σε εμένα όμως επειδή συζητάμε τα πάντα, έχω διαπιστώσει ότι δεν μου έχει πει ποτέ ψέματα» τονίζει η μητέρα του 12χρονου.

Η οικογένεια όπως είναι γνωστό υπέβαλε μήνυση εναντίον του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού, ο οποίος δεν συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Οι γονείς μετά από σχετική ερώτηση μας λένε ότι δεν ήθελαν να τραβήξουν την κατάσταση, το κάνουν όμως και για την προστασία του παιδιού τους, αλλά και για την μεγάλη προσβολή που έκρυβαν τα λόγια του εκπαιδευτικού προς ένα παιδί 12 ετών, αλλά και προς την ίδια την οικογένειά του.

«Είμαστε αποφασισμένοι και υποχρεωμένοι απέναντι στο παιδί μας να το φτάσουμε μέχρι τέλους και να αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Όμως, εάν υπάρξει μεταμέλεια, μία συγνώμη από την πλευρά του εκπαιδευτικού, τότε σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά να του δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία, αλλά να είμαστε παράλληλα και βέβαιοι πως δεν θα υπάρξει στο μέλλον ανάλογη συμπεριφορά απέναντι σε κανένα παιδί».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει