Αντιδρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

Αντιδρά στο άνοιγμα των καταστημάτων η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου!

«Λευκή Νύχτα Black Friday, cyber Monday, άνοιγμα καταστημάτων την Κυριακή με τροπολογία σε νομοσχέδιο για την κλιματική αλλαγή! Τι άλλο θα σκεφτούν οι μεγάλοεπιχειρηματίες του εμπορίου με τις κυβερνήσεις τους και τα κόμματά τους για να μας ξεζουμίσουν και να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους; Τίποτα δε μας εκπλήσσει πια μετά την αιφνιδιαστική τροπολογία της κυβέρνησης να επιτρέψει τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοέμβρη, ικανοποιώντας άλλη μια απαίτηση της εργοδοσίας του κλάδου.» αναφέρει και σημειώνει:

«Ενώ με νόμο το καλοκαίρι κατάργησε τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, κατά τις οποίες επιτρεπόταν η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Μαΐου κα του Νοεμβρίου έρχεται με τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (!) που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή να επιτρέψει τελικά το άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων με την πλειοψηφία μάλιστα των μεγαλοεργοδοτών να έχουν ήδη δώσει πρόγραμμα εργασίας στους εργαζόμενους για αυτή την Κυριακή.

Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι κράτος και εργοδοσία από κοινού τσακίζουν τις ζωές μας για να εξασφαλίζουν κέρδη μια χούφτα παράσιτα.

Το όπλο μας είναι  o μαζικός συλλογικός αγώνας μέσα από το σωματείο μας. Άλλωστε το έχουμε ξαναδεί το έργο με την προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας στην πόλη του Ηρακλείου όπου τοπική διοίκηση και μεγαλοεργοδότες πρότειναν να ανοίγουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές την τουριστική περίοδο, σχέδιο το οποίο το σωματείο μας η ΕΙΥΗ μπλόκαρε!»

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει