Συμβολική κινητοποίηση

Συμβολική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και τη ΔΑΣ ξενοδοχοϋπαλλήλων αναφορικά με το ζήτημα του επιδόματος ανεργίας των εποχικών εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον περιφερειακό Διευθυντή της Δ.Υ.ΠΑ. (πρώην ΟΑΕΔ), όπου κατατέθηκαν τα παρακάτω αιτήματα:

  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους εποχικούς εργαζόμενους, ανεξάρτητα από το αν εργάζονται ή όχι σε εποχική επιχείρηση και χωρίς άλλους όρους ή προϋποθέσεις.
  • Επίδομα ανεργίας 660€, 80% του κατώτατου μισθού των 825€ που προτείνει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
  • Κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου αναφέρει πως «από τη συζήτηση προέκυψε ότι η κάλυψη των αναγκών των εποχικών εργαζομένων κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που τους βρίσκει στην ανεργία, θεωρούνται από την κυβέρνηση και τη διοίκηση του οργανισμού σαν κόστος που δεν επιθυμούν να το καλύψουν.

Συμβολική κινητοποίηση από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στην Δ.Υ.ΠΑ. (πρώην ΟΑΕΔ)

Αυτά την ίδια ώρα που ακόμα και με τις προβλέψεις των ίδιων των επιτελείων τους ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος, με τις αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης να εξανεμίζουν το λαϊκό εισόδημα.

Συνεχίζουν μάλιστα και την κοροϊδία στον κόσμο με το «καλάθι του νοικοκυριού».

Οι εποχικοί εργαζόμενοι δεν ξεχνούν όμως τον πακτωλό των εκατομμυρίων που δόθηκαν στις αεροπορικές και τις άλλες εταιρείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να μην πέσουν έξω τα καράβια τους ή τα τεράστια προγράμματα, όπως το «συνεργασία», που το κράτος τους κάλυπτε απευθείας ποσοστό του μισθού μας ή τις ασφαλιστικές εισφορές. Όλα από την τσέπη των εργαζομένων.

Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση, οι εποχικοί εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση τη μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη. Να παλέψουν για να μην πεινάσουν πραγματικά το χειμώνα, στο πλευρό και των υπόλοιπων εργαζομένων».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει