Σοκ για 7.500 εργαζόμενους

141

Σε σοκ βρίσκονται 7.500 εργαζόμενοι του Twitter από Σαν Φρανσίσκο μέχρι Σιγκαπούρη, καθώς ξεκινούν άμεσα οι απολύσεις.

«Θα αρχίσουμε τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού μας δυναμικού την Παρασκευή», αναφέρει εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της νέας διεύθυνσης της εταιρείας Twitter Inc προς τους εργαζόμενους, που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν αφότου αγόρασε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο Ελον Μασκ, ο ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SpaceX, πριν από μια εβδομάδα.

Το μήνυμα αναφέρει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν ενημερωθεί ως σήμερα το πρωί (ώρα Καλιφόρνιας), όταν θα ανοίξουν τα γραφεία της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίζει πόσοι από αυτούς θα απολυθούν. Όπως είπε υπό καθεστώς ανωνυμίας ανώτερος υπάλληλος, απαγορεύτηκε στους διευθυντές να καλούν σε συναντήσεις τις ομάδες τους  ή να επικοινωνούν απευθείας με το προσωπικό, προσθέτοντας ότι παρακολουθούνταν. Εργαζόμενοι που μίλησαν με το Reuters είπαν ότι μαθαίνουν για τις αλλαγές στην εταιρεία τους παρατηρώντας τα ημερολόγια που έχουν για την εργασία τους και από… screenshots συζητήσεων από διευθυντές και  όχι από επίσημη επικοινωνία από τον Μασκ ή άλλα ηγετικά στελέχη της διοίκησης.

Ένας υπάλληλος επιβεβαίωσε ότι τα ρεπό έχουν αφαιρεθεί από τα ημερολόγια της εταιρείας για το υπόλοιπο του έτους.

«Δώστε μας τις λεπτομέρειες» έγραψε ένας υπάλληλος της Google σε μια ανάρτηση που απευθύνεται στο προσωπικό του Twitter.

Προσφυγή από εργαζόμενους και παραιτήσεις

…Ομάδα πέντε εργαζομένων, που είχαν μόλις απολυθεί, κατέθεσε αγωγή κατά του Twitter με το επιχείρημα ότι ο όμιλος δεν συμμορφώθηκε με την προθεσμία 60 ημερών που προβλέπεται από τον νόμο στην περίπτωση μαζικών απολύσεων (Warn Act), σύμφωνα με το κείμενο της προσφυγής το οποίο περιήλθε επίσης σε γνώση του AFP.

«Η τρέχουσα διαδικασία απολύσεων είναι φάρσα και ντροπή. Επιτελείς της Tesla λαμβάνουν αποφάσεις για ανθρώπους για τους οποίους δεν γνωρίζουν τίποτα εκτός από τον αριθμό των γραμμών κώδικα που παράγουν. Είναι εντελώς παράλογο», ανέφερε την Κυριακή σε μήνυμά του στο Twitter ο Τέιλορ Λιζ, ο διευθυντής ομάδας μηχανικών ο οποίος είπε ότι απολύθηκε.

Την Πέμπτη, όλο και περισσότεροι υπάλληλοι του δικτύου εξέφραζαν την απογοήτευσή τους ή έκαναν χιούμορ. «Οι μαζικές απολύσεις δεν έχουν γίνει ακόμη, ωστόσο όλοι στο Twitter έχουν ήδη χάσει τη δουλειά τους. Τη δουλειά που περιγραφόταν στο συμβόλαιό τους, τη δουλειά που αγαπούσαν, τη δουλειά με όλους τους συναδέλφους που γνώριζαν και εκτιμούσαν», σημείωσε παράλληλα η Έλι Σούτζε, μια πληροφορικός του Twitter στο Λονδίνο, σύμφωνα με το προφίλ της. «Είναι η αρχή μιας λευκής σελίδας σε όποια πλευρά και να βρεθεί κανείς», πρόσθεσε. Το μέτρο αυτό επιβεβαιώνει την αλλαγή της εταιρικής κουλτούρας που αναμενόταν ευρέως για την καλιφορνέζικη εταιρεία υπό τη διεύθυνση του Ίλον Μασκ. Πολλά στελέχη παραιτήθηκαν αυτήν την εβδομάδα ενώ περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι είχαν ήδη αποχωρήσει από το καλοκαίρι με τη θέλησή τους, σύμφωνα με εργαζόμενο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει