ΕΠΑΦΕΣ: Συνάντηση εργαζομένων με τον βουλευτή του ΚΚΕ

Συνάντηση πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, με το Σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑ Ηρακλείου.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε σχέση με την υποστελέχωση της υπηρεσίας, αφού οι εργαζόμενοι που υπάρχουν δεν επαρκούν για να βγάζουν τον τεράστιο όγκο δουλειάς που προκύπτει σε έναν μεγάλο Δήμο όπως του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα την αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας και τη μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις είναι αυτές που έχουν και την κύρια ευθύνη για το κομμάτι της υποστελέχωσης των υπηρεσιών που έχει ως συνέπεια την εντατικοποίηση της εργασίας και όχι μόνο.

Επεσήμανε ότι όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης που θέλει εργολάβους, μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να αυγαταίνουν τα κέρδη τους και τους εργαζόμενους με μισθούς πείνας, με συμβάσεις ομηρίας, με άθλιες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες.

Τέλος ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε πως η μόνη διέξοδος απέναντι σε όλα αυτά είναι η συμπόρευση των εργαζομένων με το ΚΚΕ και τους κάλεσε να πάρουν θέση στην οργάνωση του αγώνα με μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 του Νοέμβρη, ώστε να μπει στο επίκεντρο του αγώνα η ανάγκη για ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει