Ένα ξεχωριστό δώρο του Μανόλη Βουτσαλά στην 115 Πτέρυγα Μάχης

Η τεράστια ελληνική σημαία που δεσπόζει κάθε χρόνο στις εθνικές επετείους στο λιμάνι του Ηρακλείου, έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Κρήτης. Ο λόγος φυσικά για την επιβλητική σημαία που έχει δημιουργήσει ο γνωστός δύτης Μανόλης Βουτσαλάς, ο οποίος μάλιστα κάθε φορά αναλαμβάνει ο ίδιος να τη στήσει με γερανό ώστε να είναι ορατή από κάθε σημείο.

Πριν από λίγες ημέρες, ο σμήναρχος εν αποστρατεία Γιώργος Κωστάκης ήρθε σε επαφή με τον αγαπητό στους Ηρακλειώτες “Μπλομπλό” ως… μεσολαβητής, καθώς η 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά επιθυμούσε να βρει μια μεγάλη σημαία για να τοποθετηθεί σε ένα εμφανές σημείο των εγκαταστάσεων.

Η μεγάλη σημαία των 145τ.μ.
Η μεγάλη σημαία των 145τ.μ.

Οι εκεί ιθύνοντες θυμήθηκαν τη δραστηριότητα του Μανόλη Βουτσαλά και την εντυπωσιακή σημαία του που δεσπόζει με κάθε ευκαιρία στον Κούλε και θέλησαν να μάθουν πού μπορούσαν να προμηθευτούν μια για λογαριασμό τους που να καλύπτει 70 τμ.

Ο Μ. Βουτσαλάς
Ο Μ. Βουτσαλάς

Ο Μανόλης Βουτσαλάς δεν χρειάστηκε και πολλή ώρα για να καταστρώσει το σχέδιό του. Προφασίστηκε στον σμήναρχο ε.α ότι δεν… θυμόταν από πού είχε προμηθευτεί την εμβληματική σημαία του, ωστόσο κινήθηκε ταχύτατα και μεθοδικά, παγήγγειλε ο ίδιος το σύμβολο που ήθελε η Πτέρυγα Μάχης να έχει στις εγκαταστάσεις της.

Όταν ετοίμασε τη σημαία και την παρέδωσε η συγκίνηση ήταν έντονη και από τις δύο πλευρές. Έτσι, πλέον η νέα σημαία του κ. Βουτσαλά έχει τοποθετηθεί σε έναν τοίχο της Π.Μ και είναι η πρώτη και η τελευταία εικόνα που έχουν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας όταν προσγειώνονται και απογειώνονται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει