Διχάζει το “καλάθι του νοικοκυριού”

Αρνητικά σχολιάζεται από τους περισσότερους καταναλωτές το «Καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο ήδη έχει αναπροσαρμοστεί πριν συμπληρώσει μία εβδομάδα εφαρμογής.

Οι δεκάδες παρατηρήσεις των καταναλωτών για φθηνότερες τιμές σε ομοειδή προϊόντα, τα οποία δεν εντάσσονταν στο καλάθι, ανά-

γκασαν ήδη δύο μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα να τροποποιήσουν τις λίστες. Την ίδια ώρα όμως, αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα, αφού εκατοντάδες είναι οι καταναλωτές που παραπονιούνται για τεχνητές ελλείψεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ, αλλά και για τιμές που δεν είναι πολύ χαμηλότερες ή τουλάχιστον υποφερτές.

Η γενική αίσθηση που υπάρχει είναι ότι σε κάποια προϊόντα οι τιμές βρίσκονται σε «λογικά» για την εποχή επίπεδα, αν και οι ποιότητες των προσφερόμενων προϊόντων είναι υποδεέστερες σε σχέση με εκείνων που εξακολουθούν να πωλούνται εκτός καλαθιού. Στην τοπική αγορά βέβαια και σε ό,τι αφορά τοπικές αλυσίδες στην Κρήτη, φαίνεται πως υπάρχει μια μεγαλύτερη υπευθυνότητα ως προς την προσέγγιση με τους καταναλωτές να θεωρούν την προσπάθεια προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά που χρειάζεται πολύ μεγαλύτερο κόπο για να αποδώσει καρπούς.

Από την κυβέρνηση πάντως είναι πεπεισμένοι ότι το μέτρο όχι μόνο είναι επιτυχημένο, αλλά και πως όλες οι μεγάλες εταιρίες έχουν ανταποκριθεί στον μέγιστο βαθμό στην προσπάθεια, θέλοντας να συμβάλουν με τον τρόπο τους στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει