Αύριο η προβολή του ντοκιμαντέρ για τον Βενιζέλο και τη Μικρά Ασία

Το ντοκιμαντέρ «Βενιζέλος, αγώνας για τη Μικρά Ασία», όπου μέσα από δραματοποιημένες σκηνές, σπάνιο αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις, παρουσιάζει τα γεγονότα της εποχής εμβαθύνοντας στις στρατηγικές επιλογές του Ελευθέριου Βενιζέλου, προβάλλεται αύριο  Κυριακή 6 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, 7.30 μ.μ., είσοδος ελεύθερη).

Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, διάρκειας 85 λεπτών, είναι μία συμπαραγωγή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», της ΕΡΤ και της Long Run Productions και βασίζεται στη βιογραφία «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο ‘Ανθρωπος, ο Ηγέτης» του Νικoλάου Παπαδάκη-Παπαδή, γενικού διευθυντή του Ιδρύματος. Το σενάριο υπογράφει ο Απόστολος Καρακάσης και τη σκηνοθεσία ο Νίκος Νταγιαντάς.

Στον ρόλο του Βενιζέλου εμφανίζεται ο Γιώργος Δάμπασης, ενώ αφηγητής είναι ο Αλέξανδρος Λογοθέτης. Επιστημονικοί σύμβουλοι είναι οι Ελένη Γαρδίκα-Κατσιαδάκη, Γιώργος Κουκουράκης και Μανόλης Κούμας, παραγωγός ο Λεωνίδας Λιάμπεης και σύμβουλος παραγωγής η ‘Αρτεμις Κλίτση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει