Τρεις συμβάσεις οδοποιίας στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου

306

Στην υπογραφή  ακόμα τριών συμβάσεων για ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις προχώρησε χθες στο γραφείο του στη Λότζια ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.  Οι τσιμεντοστρώσεις αφορούν σε αγροτικούς δρόμους στις Βασιλειές και σε ενότητες και κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου και οι ασφαλτοστρώσεις στην δημοτική ενότητα Γοργολαϊνη.

Συγκεκριμένα, υπεγράφησαν συμβάσεις για να γίνουν έργα ασφαλτοστρώσεων της  Δημοτικής Ενότητας Γοργολαϊνη. Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται το φρεζάρισμα και η ασφαλτόστρωση  δρόμων και αυλών  σχολικών συγκροτημάτων.

Εκτός από το φρεζάρισμα και την ασφαλτόστρωση μεγάλων δρόμων εντός των διοικητικών ορίων της  Δημοτικής Ενότητας,  η σύμβαση αφορά και  δρόμους με μικρό πλάτος και αρκετά εμπόδια. Επίσης προβλέπεται να γίνουν τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων στην κοινότητα Βασιλειών και τσιμεντόστρωση δρόμων στις δημοτικές ενότητες και κοινότητες του Ηρακλείου.

Οι συμβάσεις εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό του Δήμου Ηρακλείου για εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου, ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει να εκτελείται σε συγκεκριμένες περιοχές (Καμίνια, Πόρος).

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος κ. Β. Λαμπρινός «με τις συμβάσεις για τις τσιμεντοστρώσεις συνεχίζουμε την προσπάθεια της βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας, στις κοινότητες του Δήμου μας, με στόχο μεταξύ άλλων να διευκολύνουμε την πρόσβαση των κατοίκων στις περιουσίες τους.

Τόσο οι συγκεκριμένες, όσο και η σύμβαση για τις ασφαλτοστρώσεις, αποτελούν μέρος του προγράμματος οδοποιίας το οποίο έχουμε εκπονήσει και είναι το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στο Ηράκλειο.

Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα του κακού οδοστρώματος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα της πόλης μας. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα πιστεύουμε βάσιμα ότι σε βάθος τριετίας το οδικό δίκτυο του Ηρακλείου θα έχει βελτιωθεί ουσιωδώς.  Άλλωστε στις περιοχές όπου οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, τα αποτελέσματα είναι ορατά».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει