ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ: Ο Ανδρουλάκης ενημέρωσε την PEGA για προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Από τις 6 Οκτωβρίου, ημερομηνία που κατέθεσε ενώπιον της Eπιτροπής PEGA στις Βρυξέλλες, «η πρόοδος των εξελίξεων δεν αποκάλυψε την αλήθεια», σημειώνει -σύμφωνα με πληροφορίες- στο υπόμνημά του προς την Επιτροπή που βρίσκεται στην Αθήνα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα γνωστοποιεί ότι το επόμενο βήμα του θα είναι η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πιο αναλυτικά, όπως πληροφορείται η efsyn.gr, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει ως μόνο στόχο τη συγκάλυψη και την αποσιώπηση των ευθυνών της, κάτι που, όπως υπογραμμίζει, «δυστυχώς φαίνεται να επιχειρεί και στην επίσκεψη της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA στην Ελλάδα», αφού «πάλι τα πρόσωπα-κλειδιά απέφυγαν να συναντήσουν την Eπιτροπή».

«Στις δημοκρατίες δεν μπορεί να υπάρχουν σκοτεινές νησίδες, εκτός πολιτικού και δικαστικού ελέγχου, καλυπτόμενες από το απόρρητο», συμπληρώνει με νόημα, ενώ ακόμη αναφέρεται στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής στην ελληνική Βουλή, δίνοντας έμφαση στην αποφυγή κλήσης κρίσιμων μαρτύρων, όπως π.χ. ο πρωθυπουργός, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, οι επιχειρηματίες Γ. Λαβράνος, Φ. Μπίτζιος κ.λπ. εκ μέρους της πλειοψηφίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σχετικά με το κυβερνητικό επιχείρημα ότι αρνήθηκε την ενημέρωση, στο υπόμνημά του αναφέρει ότι τέτοιες τοποθετήσεις «είναι ενδεικτικές του θράσους και της απόγνωσης να προτείνεται σε έναν πολιτικό αρχηγό να παρανομήσει, αποδεχόμενος μία άτυπη και παράτυπη ενημέρωση, ώστε να μην υπάρχει νόμιμο στοιχείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη δικαιοσύνη».

Μάλιστα παρουσιάζει τις κυβερνητικές παλινωδίες με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει στις 5 Αυγούστου ότι ο κ. Γεραπετρίτης ήταν έτοιμος να ενημερώσει ενδελεχώς και πλήρως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αλλά κάποιες ημέρες μετά, σε συνέντευξή του ο ίδιος ο κ. Γεραπετρίτης αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε γνώση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος επικεφαλής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, δήλωσε ότι θα ήταν «καινοτομία» η ενημέρωση του κ. Ανδρουλάκη. Τέλος, τονίζει ότι μάρτυρες-κλειδιά (Δεμίρης, Κοντολέων) επιστράτευσαν το απόρρητο ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, κάτι που όμως ίσχυσε μόνο στην περίπτωσή του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Επέμεινε στο απόρρητο ο Γεραπετρίτης

Στο μεταξύ σε θέση άμυνας βρέθηκε ο υπουργός Επικρατείας που κλήθηκε να συναντηθεί με τα μέλη της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά την άρνηση του πρωθυπουργού.

Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν επιτακτικά απαντήσεις για όλα τα καυτά ερωτήματα.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Επιτροπής στο Twitter τα ερωτήματα προς τον Γιώργο Γεραπετρίτη εστίασαν στην παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας ακολούθησε τη «γραμμή Οικονόμου» και ισχυρίστηκε πως στο δημόσιο διάλογο έχει ειπωθεί ό,τι μπορούσε να ειπωθεί και επικαλούμενος το απόρρητο (σ.σ. πρακτική που χρησιμοποιήθηκε στην Εξεταστική – παρωδία, αλλά και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας) δεν άφησε περιθώριο για «φως» στο μεγάλο σκάνδαλο υποκλοπών και παρακολουθήσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει