ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Το ΤΕΤΥ τιμά τη μνήμη του Διονύση Ξυδιά

425

Μάρτιος του 2020: Αφήνει την τελευταία του πνοή ο υποψήφιος διδάκτωρ, Ιωάννης Ταμιωλάκης.

Οκτώβριος του 2022: Σκοτώνεται σε τροχαίο ο επίσης υποψήφιος διδάκτωρ Διονύσης Ξυδιάς.

Ο Ιωάννης Ταμιωλάκης  χάθηκε μόλις στα 32  του χρόνια…
Ο Ιωάννης Ταμιωλάκης
χάθηκε μόλις στα 32 του χρόνια…

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης έχει χάσει δύο νέους επιστήμονες που το μέλλον τους προδιαγραφόταν λαμπρό μπροστά τους, όμως δεν είχαν την ευκαιρία να προχωρήσουν στην καριέρα αλλά και τη ζωή τους.

Ο 32χρονος Ιωάννης Ταμιωλάκης αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας που έκοψαν πρόωρα το νήμα της ζωής του. Αργότερα, το καλοκαίρι του 2021, σε μία συγκινητική τελετή ορκωμοσίας απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο Ιωάννη Ταμιωλάκη στη φοιτήτρια που κατέκτησε την πρωτιά στο Τμήμα, κ. Νικολέτα Χουχούμη.

Απονεμήθηκε τιμητικός διδακτορικός τίτλος από τον πρύτανη του Ιδρύματος, δια χειρός της προέδρου του Τμήματος, καθηγήτριας Άννας Μητράκη, στη μητέρα του Γιάννη, κ. Ειρήνη Κανακουσάκη -Ταμιωλάκη.

Διδακτορικό δίπλωμα στη μνήμη του Διονύση Ξυδιά  θα απονείμει το ΤΕΤΥ
Διδακτορικό δίπλωμα στη μνήμη του Διονύση Ξυδιά
θα απονείμει το ΤΕΤΥ

Σήμερα, το ΤΕΤΥ κλήθηκε να λάβει άλλη μία παρόμοια απόφαση για να τιμήσει τη μνήμη του 36χρονου ασυμβίβαστου, όπως τον χαρακτήριζαν όσοι τον γνώριζαν, επιστήμονα, Διονύση Ξυδιά.

Θα απονείμει τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα που θα αποδοθεί στην οικογένειά του εκλιπόντος, στην ορκωμοσία αποφοίτων του Μαρτίου 2023.

Ο πρόωρα χαμένος επιστήμονας εργαζόταν στο Εργαστήριο Μικρο/νανο-δόμησης Υλικών με Υπερβραχείς Παλμούς Λέιζερ του ΙΤΕ και βρισκόταν στο στάδιο της ολοκλήρωσης της διδακτορικής του διατριβής.

Χάθηκε στην άσφαλτο ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει