Καταδίκη και πρόστιμο στον Τσιάρτα για ομοφοβικές δηλώσεις

164

Σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή για μία τρανσφοβική ανάρτηση που είχε κάνει το 2017 στα social media καταδικάστηκε ο Βασίλης Τσιάρτας.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είχε μηνυθεί από την πρόεδρο του Σωματείου Διεμφυλικών και η υπόθεσή του εκδικάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Τσιάρτας είχε ταχθεί κατά της νομοθέτησης του δικαιώματος αλλαγής ταυτότητας φύλου.

Ειδικότερα είχε αναφέρει σε ανάρτησή του: «Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν. ΥΓ. Νομιμοποιήστε και τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα» (3.10.2017).

Μάλιστα, συνέχισε μία μέρα μετά, γράφοντας «για μένα ζευγάρι είναι μόνο ένας άντρας και μια γυναίκα, οι υπόλοιποι είναι ΑΠΛΑ ΜΑΖΙ. Όσους γάμους όσες παρελάσεις και οτιδήποτε άλλο κάνουν, δε πρόκειται να το δεχθώ ως φυσιολογικό… Ο θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα. Τα υπόλοιπα κατασκευάστηκαν για κατανάλωση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει