ΈΡΓΑ ΤΟΥ ΒΑΙΤΣΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟ ΠΣΚΗ: Μια διαφορετική έκθεση… σκουπιδιών και θησαυρών

187

Η εικαστική έκθεση έργων  του Βαΐτση Τριαντάφυλλου «Πέρα από το ορατό – Η Μεγάλη Εικόνα»  θα φιλόξενηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου από αύριο έως και τις 17 Νοεμβρίου 2022.

Η εθελοντική πρωτοβουλία, Η Μεγάλη Εικόνα, που ξεκίνησε με αφορμή την πανδημία και τον εγκλεισμό, ολοκληρώνεται με την έκθεση γλυπτών του Τριαντάφυλλου Βαΐτση. Η Μεγάλη Εικόνα πλαισιώθηκε από παιδαγωγούς σε όλη την Κρήτη που προσφέραν ψυχοπαιδαγωγικές δράσεις σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς της Περιφέρειας Κρήτης.

Σκοπός της έκθεσης είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών μέσα από την τέχνη και μέσα από παιδαγωγικές δράσεις που πραγματοποιούνται στο πεδίο (νηπιαγωγεία, σχολεία, τα Παιδικά Χωριά SOS Κρήτης κλπ.).

Μέσω ελεύθερης παρακολούθησης διαδικτυακών ομιλιών και σεμιναρίων με αξιόλογους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, «φωτίσαμε» τις δύσκολες συμπεριφορές των παιδιών, βοηθώντας γονείς και εκπαιδευτικούς να εμβαθύνουν σε θέματα γύρω από την ψυχική ανθεκτικότητα, την διαχείριση προβλημάτων, την θετική επικοινωνία, τα κοινωνικά στερεότυπα κ.ά.

Η έκθεση έρχεται να ολοκληρώσει την παραπάνω πρωτοβουλία και να μας ωθήσει να βλέπουμε περισσότερα…

Πέρα από το Ορατό… Υπάρχουν αντικείμενα, καταστάσεις, γεγονότα που δεν γίνονται εύκολα κατανοητά. Αν όμως τα δούμε από συγκεκριμένο σημείο, «κουμπώνουν» τα υλικά και οι παράμετροι και μπορούμε πια να τα κατανοήσουμε…

Τα ακατάληπτα γλυπτά της έκθεσης, μέσω του φωτός, μας δίνουν απόλυτα κατανοητές εικόνες και μας περιγράφουν το βίωμα της πανδημίας, όπως το έζησε ο δημιουργός των έργων.

Ο επισκέπτης, μέσα από τις εικόνες, τα συναισθήματα και τις οπτικές της έκθεσης, θα διασκεδάσει, θα προβληματιστεί, θα διδαχθεί…

Αυτό που βλέπουμε είναι πάντοτε λιγότερο  από αυτό που κοιτάμε…

Εντυπωσιακές σκιές που δημιουργούνται από περίεργα και άμορφα γλυπτά.

Ταξιδέψτε σε μια έκθεση όπου το φως ζωγραφίζει στους τοίχους. Δείτε αυτό που δεν φαίνεται…

Η έκθεση είναι μια συμπαραγωγή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου με την υποστήριξη της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. και του Μεγάλου Χορηγού Metaxa Hospitality Group. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ημερίδα την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, με τίτλο «Πίσω από την Εικόνα» με ομιλητές τις νηπιαγωγούς Αγάπη Λιαπάκη και Αθηνά Χρονιάρη, τον συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη και τον εικαστικό Τριαντάφυλλο Βαΐτση.

Προσκαλούμε τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τοπικούς φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.ά. τις εξής ώρες: 9:00-13:00 και 17:00-21:00.

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 7 ευρώ

Μειωμένο εισιτήριο για μαθητές, ανέργους, άτομα άνω των 65 ετών, φοιτητές, 4 ευρώ. Διαβάστε περισσότερα, εδώ: https://bit.ly/3MN3xyR

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει