Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο με αφορμή την έκθεση του Δημήτρη Τζάνη

347

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ταξίδεψε στο Ηράκλειο Κρήτης για να οργανώσει μια σειρά εκπαιδευτικών εικαστικών εργαστηρίων στο Εκπαιδευτήριο “TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ”.

Αφορμή του ταξιδιού του Μουσείου ήταν η μεγάλη έκθεση του Ηρακλειώτη εικαστικού Δημήτρη Τζάνη που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβρη στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου σε επιμέλεια της Λουΐζας Καραπιδάκη.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο με αφορμή την έκθεση του Δημήτρη Τζάνη

 

Στην εισαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος η κα. Καραπιδάκη μίλησε στα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου για το στήσιμο της αναδρομικής έκθεσης «Δημήτρης Τζάνης», αλλά και ευρύτερα για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία μιας έκθεσης ζωγραφικής ή μιας εικαστικής εγκατάστασης.

ΣΤο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο με αφορμή την έκθεση του Δημήτρη Τζάνητη συνέχεια τα εκπαιδευτικά-εικαστικά εργαστήρια για τους μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου του Παγκρητίου υλοποιήθηκαν από την κα. Αθανασία Σκληρού, επιμελήτρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, στο πλαίσιο του επιχορηγούμενου προγράμματος από το υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που τιτλοφορείται: «Ζωγραφίζοντας το ’22 – Αποτυπώνοντας τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις οικογενειακές ιστορίες των παιδιών με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή».

Σκοπός του προγράμματος του ΜΕΠΤ είναι, πάντα με μέσο την Τέχνη, να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά με δημιουργικό και βιωματικό τρόπο για μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, ενισχύοντας τη συλλογική μνήμη και φέρνοντας στο παρόν το προσφυγικό ζήτημα, καθώς και διαχρονικά μηνύματα, όπως η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, η αποδοχή του άλλου, η ενσυναίσθηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει