Τι έχει πάθει ο πρόεδρος;

…Ο Αμερικανός πρόεδρος βρισκόταν στη Φλόριντα, στην αποκορύφωση της προεκλογικής μάχης με τους Ρεπουμπλικανούς, μόλις μία εβδομάδα πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές.

Ο Μπάιντεν ισχυρίστηκε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν «το χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού από σχεδόν οποιαδήποτε μεγάλη χώρα στον κόσμο». Με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να αναμένεται ότι θα υπερβεί το 8,3%, οικονομολόγοι προειδοποιούν πως η ύφεση στις ΗΠΑ θα είναι βαθύτερη από όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Εκτός από τον πληθωρισμό, ο Μπάιντεν μίλησε για την ιατρική περίθαλψη και την κοινωνική ασφάλιση στη Νότια Φλόριντα όταν για πρώτη φορά μπέρδεψε τον πόλεμο στο Ιράκ με τη συνεχιζόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και μετά είπε ότι σκεφτόταν την προηγούμενη σύγκρουση λόγω του γιου του.

«Μιλούν για τον πληθωρισμό… Ο πληθωρισμός είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή λόγω ενός πολέμου στο Ιράκ και των επιπτώσεων στο πετρέλαιο και αυτού που κάνει η Ρωσία… Με συγχωρείτε, τον πόλεμο στην Ουκρανία», είπε ο πρόεδρος σε μία προσπάθεια να τα… μπαλώσει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει