Πώς να μαζέψεις την οργή

Άντε να μαζέψεις την οργή συγγενών των θυμάτων της φωτιάς στο Μάτι στην οποία έχασαν τη ζωή τους 104 άνθρωποι! Και την προκάλεσε και η παρουσία του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, στη δικαστική αίθουσα κατά την πρώτη ημέρα της δίκης, η οποία διεκόπη λόγω των απαράδεκτων συνθηκών διεξαγωγής της στον συγκεκριμένο χώρο.

«Πες ότι έκανες λάθος», «ντροπή σου», «τσίπα δεν έχετε», «ένα συγγνώμη τουλάχιστον» είναι μερικά από όσα φώναξαν στον Νίκο Τόσκα κάποιοι από τους συγγενείς των θυμάτων της φωτιάς στο Μάτι. Όταν, δε, κάποια στιγμή ο Νίκος Τόσκας επιχείρησε να απαντήσει στα όσα του καταλόγιζαν, ένας από τους παριστάμενους εμφανώς οργισμένος είπε στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ «εγώ τι λέω; 50 λεπτά ζούσε η γυναίκα μου και δεν υπήρχε ένα @@@δι να πάει να τη βγάλει. Εσείς βάζετε αυτούς που είναι στις καρέκλες.

Θα σας έβγαζα το καπέλο αν λέγατε ότι φταίει ο Τερζούδης και άλλοι. Βγήκες και δεν είπες ούτε συλλυπητήρια». Ο ίδιος άνθρωπος, μάλιστα, είπε στον Νίκο Τόσκα «ντρέπομαι που στο λέω αλλά αν βάλεις τη γυναίκα σου σε έναν κιτρινο σάκο για να τη φιλήσεις έλα να μου μιλήσεις». Μια άλλη γυναίκα η οποία προσπάθησε να μην εκτραχυνθούν τα πράγματα με τον Νίκο Τόσκα επιχείρησε να του εξηγήσει ότι «όσοι ζήσαμε το κάναμε με τις δικές μας δυνάμεις» με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ τελικά να αποχωρεί από τον χώρο υπό τις κατηγορίες των συγγενών των θυμάτων της φωτιάς στο Μάτι «γιατί δεν ζητάς συγγνώμη και δεν λες ότι έκανες λάθος».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει