Ν. Τζανάκης: Μην τρελαίνουμε τον κόσμο με “τριδημίες ή επιδημίες”

565

«Μην τρελαίνουμε τον κόσμο με τριδημίες και διδημίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠαΓΝΗ κι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, σχολιάζοντας στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα και τη Φαίη Σφακιωτάκη, την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Τρίτης και τις δηλώσεις της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρίας Θεοδωρίδου, η οποία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λόγω συνύπαρξης κοροναϊού και γρίπης το φετινό χειμώνα, ενώ έβαλε στο «τραπέζι» κι ένα νέο για τον ευρύ κοινό ιό, τον αναπνευστικό συγκυτιακό.

Ο κ. Τζανάκης τόνισε πως πρόκειται για έναν γνωστό ιό, με τον οποίο όλα σχεδόν τα παιδιά έως 10 ετών έχουν έρθει σε επαφή. «Μπορεί να είναι προβληματικός σε κάποια βρέφη κάτω των 12 μηνών, γιατί κάποιες φορές κάνει βρογχιολίτιδες, ενώ σε μεγαλύτερους ανθρώπους, κυρίως με καρδιολογικά ή πνευμονολογικά προβλήματα, μπορεί να προκαλέσει πνευμονίες ή και αποδιοργάνωση των βασικών τους νοσημάτων και να τους οδηγήσει στο νοσοκομείο με επικίνδυνες εκβάσεις. Πρόκειται για έναν αναπνευστικό ιό, μεταδοτικότερο από τον κοροναϊό, για τον οποίο δεν υπάρχει εμβόλιο».

Όπως ξεκαθάρισε ο Νίκος Τζανάκης, αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι η συνύπαρξη πολλών αναπνευστικών ιών, που μπορούν να επιβαρύνουν παραπάνω τον οργανισμό και να οδηγήσουν κάποιους ασθενείς στα νοσοκομεία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει