Μετά τον κοροναϊό, ενεργειακός “πόλεμος” στις… εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΤΑ 10% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2019 / ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΑΚΗ

Επιστολή για την «άμεση εφαρμογή μέτρων για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας» προς όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας, που εποπτεύονται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, απέστειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Υφυπουργός υπογραμμίζει στις διοικήσεις των ΕΑΚ ότι «όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη κατά τους χειμερινούς μήνες που έρχονται, ώστε να ανταποκριθούμε στη δοκιμασία που θέτει ο ενεργειακός πόλεμος, ο οποίος εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και μας επηρεάζει αναπόφευκτα» και ζητά την άμεση και πιστή εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Επικρατείας, με θέμα «Μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια και εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ή χρησιμοποιούνται από φορείς του Δημόσιου Τομέα», καθώς και των σχετικών εγκυκλίων του υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με τον ορισμό Υπευθύνου Ενεργειακών Υποδομών/ Εγκαταστάσεων και Διοικητικά Υπευθύνων, προκειμένου «να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συντονισμένη αντιμετώπιση, με κύριο μέλημα την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία και χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων».

Ο κ. Αυγενάκης, επιπλέον, υπενθυμίζει πως «για το τρέχον πρώτο έτος εφαρμογής των σχετικών μέτρων ο στόχος μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπορεί να είναι μικρότερος από δέκα τοις εκατό (10%) σε σχέση με τις καταναλώσεις της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2019».

Τι κάνει το ΕΑΚΗ

Το ΕΑΚΗ Ηρακλείου ήδη εφαρμόζει πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας προκειμένου να μην σταματήσει ιτς δραστηριότητες των αθλημάτων που φιλοξενεί. Ένα πρόγραμμα όπως έχει πει ο πρόεδρός του κ. Ζερβός, σωστής διαχείρισης.

Π.χ. οι λάμπες φωτισμού δεν ανάβουν όλες μετά από κάποια ώρα, δεν προβλέπονται αγώνες πόλο Σάββατο και Κυριακή όταν αυτοί μπορούν να γίνουν μόνο Σάββατο απόγευμα, δεν θα γίνονται αγώνες κολύμβησης προαγωνιστικών και αγωνιστικών τμημάτων σε διαφορετικά Σαββατοκύριακα, δεν θα γίνουν μέσα στον χειμώνα (όσο διαρκεί η κρίση) τουρνουά μόνο εάν είναι αναγκαία κ.α.

“Έχουμε κάνει ενέργειες για επιπλέον χρήματα, έχουμε συντηρήσει τα μηχανήματα και πήραμε νέο ισοθερμικό κάλυμμα έτσι ώστε να κρατήσουμε ζεστή την πισίνα. Πιστεύω ότι με αυτή την διαχείριση δεν θα έχουμε πρόβλημα”, μας είπε ο κ. Ζερβός και κατέληξε: “Ζήτησαμε και πέτυχαμε οι αγώνες πόλο να γίνονται Σάββατο οι αγώνες κολύμβησης να πραγματοποιηθούν σε κοινό αγωνιστικο Σαββατοκύριακο και τυχόν τουρνουά κατόπιν συνεννόησης εφόσον είναι εξαιρετικά σημαντικό… Και όλα αυτά προκειμένου να μην χαθεί ούτε ένα δευτερόλεπτο από την προπόνηση των παιδιών”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει