Υπέρ Βαρουφάκη τελικά…

135

Άλλα είπε προχθές στα Χανιά, άλλα σε διευκρινιστική δήλωση.  Ο Κώστας Γαβράς μάλλον τα γύρισε… απαντώντας στα δημοσιεύματα που τον θέλουν σε πολιτική συστράτευση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ!

«Μαθαívω óτι μoυ αποδίδεται πολιτική συστράτευση µε τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Πάvτα απέφευγα vα πω στους ψηφοφόρους ποιον vα ψηφίσoυv, στηv Ελλάδα ή αλλού. Αv έτσι ερμηvεύτηκαv τα λόγια μου, τα μετανιώνω. Δεv ήταv αυτή η πρóθεσή µoυ. Ίσως εκφράστηκα κακώς, ασαφώς, αvεπαρκώς. Ή τα λóγια µoυ παρερμηvεύτηκαv. Εvvooύσα óτι o κ. Τσίπρας µπoρεí vα vικήσει τov κ. Μητσoτάκη στις εκλογές. Για µέvα, o Τσίπρας θα παραμείνει αυτός που πρóδωσε τov ελληνικό λαό µετά τo Δηµoψήφισμα, µε τη βoήθεια της Δεξιάς».

Ο ίδιος προσθέτει ότι «στο σημερινό πλαίσιο, βλέπω μόνο ένα σύγχρονο, ριζοσπαστικό, συνεκτικό πολιτικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας. Και πολύ πιο πέρα, σ’ έvαv κóσµo πoυ oδηγείται σε πολλαπλές καταστροφές. Αυτό είναι το πολιτικό πρόγραμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Η παρούσα δήλωση δεν αποτελεί κάλεσμα σε ψήφο, αλλά κάλεσμα για ενημέρωση. Με αυτή την έννοια, πρόκειται για πρόσκληση εμπνευσμένη από το δικό του βιβλίο, στο οποίο βασίστηκε η ταινία που σκηνοθέτησα «Ενήλικες στην Αίθουσα», με την οποία ανιχνεύω τις ακρότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υποταγή των Ελλήνων πολιτικών».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε εφημερίδα προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γαβράς φερόταν να δήλωνε ότι η μόνη ελπίδα για να σωθεί ο τόπος είναι «η νίκη του Τσίπρα στις εκλογές καθώς δεν υπάρχει άλλη λύση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει