Ξέχασαν το βασικότερο άρθρο

139

Βρε τους Τούρκους… Η Αφρικανική Υπηρεσία Πληροφοριών αποκαλύπτει ότι η Τουρκία απέτυχε να διαγράψει ένα σημαντικό άρθρο από κείμενο που βρισκόταν υπό διαπραγμάτευση σχετικά με την Αποστολή Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη – UNSMIL. Το αίτημα είχε υποβάλει ο πρεσβευτής της Τουρκίας στον ΟΗΕ, Φεριντούν Χάντι Σινιρλίογλου.

Το εν λόγω άρθρο δεν επιτρέπει στην προσωρινή κυβέρνηση της Τρίπολης να συνάπτει διεθνείς συμβάσεις, όπως αυτή με την Τουρκία για έρευνα υδρογονανθράκων στα λιβυκά ύδατα.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της Al Marsad στο Twitter, «η Τουρκία απέτυχε να διαγράψει το άρθρο 6 της πολιτικής συμφωνίας που απαγορεύει στην κυβέρνηση της Τρίπολης να συνάπτει νέες διεθνείς συμφωνίες.

Αυτό θα μπορούσε να βλάψει τις φιλοδοξίες της Αγκυρας να αναπτύξει έρευνες για υδρογονάνθρακες στα λιβυκά ύδατα». Τι περιλαμβάνει το άρθρο 6: Το πραξικόπημα της Τουρκίας επιχειρήθηκε ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συζητούσε την ανανέωση της εντολής της Αποστολής Υποστήριξης του ΟΗΕ (UNSMIL) στη Λιβύη για έναν ακόμα χρόνο.

  • Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα την περασμένη Παρασκευή και η θητεία της UNSMIL παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023. Το άρθρο 6 «καίει» την Τουρκία, διότι είναι αυτό που ακυρώνει τη δυνατότητα της προσωρινής κυβέρνησης της Τρίπολης να υπογράφει διεθνές συμφωνίες, όπως αυτή που υπέγραψε ο Λίβυος προσωρινός πρωθυπουργός της κυβέρνησης στην Τρίπολη Αμπντούλ Χαμίντ αλ Ντμπεϊμπά με την Άγκυρα για την αξιοποίηση των λιβυκών υδρογονανθράκων.

ΒΡΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει