ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ: Κορδέλα για το νέο σχολικό συγκρότημα

243

Ένα νέο σχολικό συγκρότημα αποκτά η περιοχή Κοκκίνη Χάνι, όπου χθες εγκαινιάστηκε το νέο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο που αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας η οποία εδώ και χρόνια διεκδικεί ενίσχυση στο κρίσιμο ζήτημα της σχολικής στέγης. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη, και φορέων της περιοχής με το Δήμαρχο Γ. Σέγκο να τονίζει ότι «είναι ευθύνη και καθήκον μας να επιχειρούμε ακατάπαυστα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των δομών σχολικής στέγης».

Το νέο σχολικό συγκρότημα το οποίο βρίσκεται στη θέση  «Κοψά» στην Ανώπολη σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χερσονήσου, έχει κατασκευαστεί με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και αποτελεί σχολείο – «πρότυπο» που απαντά στις ανάγκες μίας σύγχρονης δομής εκπαίδευσης.

Πρόκειται για ένα οραματικό έργο δεκαετιών που άνοιξε τις πύλες του την εφετινή σχολική περίοδο για τη φιλοξενία συνολικά 350 παιδιών.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε περήφανοι γιατί στον Δήμο Χερσονήσου θα λειτουργήσει μία από τις πλέον σύγχρονες σχολικές μονάδες στην Κρήτη.

Ένα σχολικό συγκρότημα που αποτελεί πρότυπο και “οδηγό” για το πως θα πρέπει να είναι οι δομές εκπαίδευσης. Το νέο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Κοκκίνη Χάνι προσφέρει ένα άριστο εκπαιδευτικό περιβάλλον όπως ακριβώς αξίζει στα παιδιά που φιλοξενεί και στους εκπαιδευτικούς για το λειτούργημά τους. Είναι ευθύνη και καθήκον μας να επιχειρούμε ακατάπαυστα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των δομών σχολικής στέγης, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν».

εγκαινιάστηκε το νέο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Κοκκίνη Χάνι

Η δομή του σχολικού συγκροτήματος

Το σχολικό συγκρότημα που αποτελείται από τέσσερα  κτήρια συνολικού εμβαδού 4.200 τ.μ. δομημένου χώρου, περιλαμβάνονται εκτός των αιθουσών διδασκαλίας, εργαστήρια φυσικών επιστημών, πληροφορικής και ξένων γλωσσών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρος φαγητού για τη λειτουργεία του ολοήμερου, βιβλιοθήκη, ανοιχτό γήπεδο, καθώς και όλοι οι απαραίτητοι βοηθητικοί χώροι. Επίσης, υπάρχει υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι και για ΑμεΑ σύμφωνα με τη μελέτη προσβασιμότητας. Για το λόγο αυτό υπάρχουν και δύο ανελκυστήρες (ένας για το δημοτικό και ένα για το νηπιαγωγείο) και ειδικοί χώροι υγιεινής.

Όσον αφορά την εγκατάσταση θέρμανσης – κλιματισμού αυτή σχεδιάστηκε με γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας χωρίς την χρησιμοποίηση υγρών καυσίμων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει