«Η Πλώρη», ένα νέο τραγούδι με τον Βασίλη Σκουλά

187

Ένα τραγούδι με τον τίτλο «Η Πλώρη» είναι ο καρπός της συνεργασίας δύο ρεθυμνιωτών δημιουργών, του Αντώνη  Ζαχαράκη και της  Στέλλας Βερτινάκη.

Ένα ταξίδι με τη μαγική φωνή του Βασίλη Σκουλά που θα συμπεριληφθεί στο

επόμενο άλμπουμ του συνθέτη.

«Η μουσική είναι ο τρόπος με τον οποίο μου αρέσει να μιλάω» λέει ο Αντώνης Ζαχαράκης.

«Η Πλώρη είναι για μένα σύμβολο, πάμε μπροστά νικώντας τις δυσκολίες». Συνεπής με την μέχρι τώρα πορεία του ο συνθέτης, πράγματι μιλάει στην ψυχή μας με την μουσική του, συνταιριάζοντας τον παλμό του σήμερα με την παράδοση. Η μελωδία του μέσα από τους ήχους της λύρας, του λαούτου, με πινελιές από κανονάκι και πιάνο, μας ταξιδεύει σε απέραντες θάλασσες. Μας γεμίζει συναισθήματα που εναλλάσσονται μέσα μας καθώς δαμάζουμε μαζί της τα κύματα.

Η λύπη γίνεται χαρά και το δάκρυ χαμόγελο που το φέρνει η αισιοδοξία.

Είναι αυτή η ίδια αισιοδοξία που μας αφήνει σαν επίγευση στα χείλη η Στέλλα Βερτινάκη με τους στίχους της. «Και το λιμάνι θα φανεί όσα κι αν πάρει έτη». Η πένα της έβαλε πνοή στην Πλώρη. Την έκανε γυναίκα άχρονη, γυναίκα που συναισθάνεται, γυναίκα που πονά για τους όρκους και τις αγάπες που «ξεμακρύναν σαν πουλιά».

Συντελεστές: Μουσική: Αντώνης Ζαχαράκης, Στίχοι: Στέλλα Βερτινάκη.

Λύρα-λαούτο-μαντολίνο: Δημήτρης Σπυριδάκης, κανονάκι: Δημήτρης Κολλίτζας, κιθάρα,  Αργύρης Έξαρχος, πιάνο-κρουστά-ενορχήστρωση: Αντώνης Ζαχαράκης, ηχογράφηση  φωνής: Μιχάλης Μαυράκης (Mavrakisound Studio Recordings), μίξη ήχου-Digital master: Τάκης Αργυρίου (Argiriou Recording Studio).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει