Απαιτείται θωράκιση του ΕΣΥ

198

Εισήγηση για την θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας παρουσίασε στην Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης.

Ειδικότερα, για τις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές ο βουλευτής τόνισε ότι απαιτείται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το ΕΣΥ στο οποίο να παρέχονται ειδικά κίνητρα για τις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές. Τα κίνητρα αυτά θα πρέπει να έχουν οικονομικό, διοικητικό και επιστημονικό χαρακτήρα. Μεταξύ άλλων ανέφερε ως επιτακτικά:

–   Χορήγηση επιδόματος στέγης, που θα είναι αφορολόγητο στους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν σε νησιωτικές περιοχές ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα να βρεθεί αξιοπρεπής στέγαση για γιατρούς.

–  Επιπλέον μοριοδότηση για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για όσους υπηρετούν στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.

-Παροχή δυνατότητας στους γιατρούς που θα υπηρετήσουν 18 μήνες σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές να ξεκινήσουν την ειδικότητά τους σε νοσοκομεία εκτός επετηρίδας.

– Κίνητρα σε άμεση σχέση με την εκπαίδευση και την εξέλιξη του προσωπικού, σε συνδυασμό και με την τηλεκπαίδευση.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης έκανε επιπλέον ειδική αναφορά και στο ζήτημα της διασύνδεσης των δομών υγείας, ώστε ένας ασθενής που διαγιγνώσκεται με μια πάθηση να γνωρίζει όλη την πορεία των εξετάσεων και τις δομές στις οποίες απευθύνεται με κάλυψη και των εξόδων μετακίνησης, αλλά και του απαραίτητου συνοδού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει