2ο Εργαστήριο Υφαντικής Τέχνης στις Μαργαρίτες

395

Tην έναρξη του 2ου Εργαστηρίου Υφαντικής Τέχνης στο πανέμορφο χωριό Μαργαρίτες Μυλοποτάμου από 20 έως 26 Νοεμβρίου 2022 καθημερινά από τις15:00 έως τις 20:30, ανακοινώνει η ΚΟΙΝΣΕΠ Ρόδακας και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφορόμενο/η.

Με τη βοήθεια και καθοδήγηση της έμπειρης και αναγνωρισμένης υφάντρας Δέσποινας Σωμάκη από τα Χανιά, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το συναρπαστικό κόσμο της υφαντικής τέχνης και να δημιουργήσουν πάνω σε παραδοσιακούς αργαλειούς κιλίμια, κουρελούδες, λεπτά υφάσματα και κεντήματα. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν επίσης βαφές νημάτων αλλά και δεσιές και κορδόνια.

Το εργαστήριο πλαισιώνεται τέλος και από πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις σχετικές με την υφαντική τέχνη και την ιστορία της, αλλά και τεχνικές πληροφορίες για επαγγελματική ανάπτυξη. Μετά το πέρας του εργαστηρίου όλοι και όλες οι συμμετέχουσες θα μπορούν να κρατήσουν τις δημιουργίες τους.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να βρουν σχετικές πληροφορίες για το κόστος του εργαστηρίου, αλλά και τις δυνατότητες διαμονής στο χωριό, στις δράσεις του rodakas.org καθώς και στα τηλέφωνα 6944330970 και 6944216552.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει